Privacy-centric blackphone maker prepping ‘high-end’ tablet

Met de tablet markt krijgt steeds meer verzadigd en, verkoop eventueel met een piek, hoe doe je opvallen? Misschien door het maken van een tablet die de gebruiker te verbergen laat afstand.

Dat was de gedachte achter, de blackphone, een smartphone die, Silent Circle, gelanceerd in juni. het bedrijf de focus lag op de persoonlijke levenssfeer, in de eerste plaats, zodat de blackphone versleutelt vrijwel alles: teksten, e-mails, telefoongesprekken, surfen op het web, enz. Slient Circle benadrukt het vermogen van de gebruiker om te beperken hoeveel informatie wordt verzonden en ontvangen door de telefoon Control center nut. Het is allemaal mogelijk gemaakt door PrivatOS, de privacy-centric smaak van Android (hoewel men dat niet Android-gecertificeerd), die Silent Circle meegewerkt aan met, Geeksphone, om te bouwen.

Net als veel andere Android-toestel makers, heeft Silent Circle besloten om de sprong van smartphones tot tablets te maken. Het bedrijf, mede-oprichter, Jon Callas, vertelde de BBC dat de onderneming heeft een tablet in de werken voor release “binnenkort.” Helaas, Callas niet alle aanvullende informatie, hoewel hij vertelt CNBC dat het een “high-end” slate zou zijn. Dat zou lijken te worden gegeven, aangezien de blackphone verkoopt voor $ 629, maar dat betekent ook een jaar de moeite waard van de mobiele plan van Silent Circle.

Onnodig te zeggen, het apparaat (s) van het bedrijf vult een niche voor de privacy geobsedeerd kopers, die steeds een groter aantal dank aan celebrity hacking schandalen en dergelijke. Zelfs PrivatOS is niet kogelvrij, zoals het was geworteld in dit jaar Def Con hacking conferentie, hoewel de kleine omvang van de blackphone gemeenschap zal het isoleren van pottenkijkers op zoek naar de grootste groep te hacken.

Een belangrijke belemmering voor een “blackphone” stijl tablet is dat het gebrek aan Android-certificering, wat betekent dat het kan geen toegang tot de Google Play Store. Silent Circle beschrijft hoe gebruikers kunnen toegang krijgen tot Amazon’s app store in plaats daarvan, maar het gebruik ervan volgen soort verslaat het doel van PrivatOS. Terwijl een gebrek aan apps geen overlast om wat met behulp van een smartphone zou kunnen zijn, het is een belangrijke factor voor het gebruik van een tablet voor veel mensen. Het zal interessant zijn om te zien hoe Silent Circle omgaat met deze kwestie toen het eindelijk geeft zijn tablet.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Neiman Marcus: 1,1 miljoen kaarten gedrang; Opkomende veiligheid naties ‘essentieel voor de toekomst internet: Microsoft; De meeste CEO’s clueless over cyberaanvallen – en hun reactie op incidenten bewijst het; TECH PRO ONDERZOEK: IT Anti-Virus Beleid

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Must-read: Beveiliging