Als je Google bent, is het een goed idee om de overheid aanklagen?

Google is niet precies op vaste voet met de federale overheid deze dagen, of ze krijgen hun polsen sloeg via Street View verlegenheid of worstelen om te gaan met hun ongebreidelde overnames. Dus als het gaat om aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken keuze om Microsoft’s BPOS in plaats van Google Apps te gebruiken, moet men zich afvragen of misschien, heel misschien, Google had moeten zijn mond gehouden en hield harken in de miljarden.

Gezien het feit dat het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet eens overwegen Google Apps in zijn RFQ en behandeld Microsoft concurrerende Business Productivity Online Suite als de a priori enige oplossing die kon voldoen aan haar behoefte aan veiligheid, betekent dit een gevaarlijk precedent. Als Google dit niet betwisten, zou de veronderstelling in instellingen high security (die meer dan een paar overheidsinstellingen wereldwijd en vrijwel elk bedrijf met intellectueel eigendom te beschermen omvat) zijn dat BPOS was de enige haalbare optie is en dat Google niet kan concurreren in deze ruimte.

Interessant is dat Google is de enige oplossing die FISMA-gecertificeerd, BPOS zal zeer waarschijnlijk niet dit door de overheid gesteunde verzekering van de beveiliging van gegevens te bereiken tot ergens in 2011. Dat betekent natuurlijk dat Google een zaak hier. Echter, zoals de Wall Street Journal op gewezen

Google wordt geconfronteerd met een relatief hoge bar te bewijzen aan de rechtbank dat de DOI gehandeld misplaatst. Het agentschap moet alleen een “rationele verklaring” waarom het schreef het RFQ op een zodanige wijze, zoals de kosten overwegingen, compatibiliteit, of het gemak van de opleiding gebruikers …

Aanbestedingsrecht is pijnlijk op zijn best, maar het wil de belastingbetaler te beschermen tegen de financiering van oplossingen die ofwel onzorgvuldig gekozen of gekozen voor meer snode doeleinden (zoals graft of smeergeld). In dit geval, uiterlijkheden suggereren dat de DOI gewoon had een Microsoft-ecosysteem op zijn plaats en koos ervoor om verder uit te bouwen dat uit. Hoewel dit is nauwelijks onredelijk en de 59 miljoen $ in het bedrijfsleven is kleine aardappelen voor zowel Google en Microsoft, het idee dat Google Apps niet op gelijke voet in termen van veiligheid of krachtige hulpmiddelen die geschikt zijn voor een agentschap is de antithese van Google’s boodschap rond Apps .

Voor zover Google betreft, moet het punt veilige, web-based content creatie en samenwerking met het internet als platform. Als de Internet-as-platform is niet goed genoeg voor de overheid, terwijl Microsoft-as-platform is, dat is een veel groter verlies voor Google dan slechts $ 59 miljoen in losse kleingeld.

Dus met dat in het achterhoofd, moet Google nog steeds behield zijn collectieve mond? Is het te belangrijk om positieve banden met de administratie die tot nu toe vrij gemakkelijk over het bedrijf (ja, het AdMob deal duurde een tijdje om te sluiten en de komende deals zal ook onder de microscoop worden geplaatst is geweest te behouden, maar de AdMob onderzoek nog steeds geleid door de FTC panel 5-0)? En heeft geen Google hebben veel te verliezen als het deze rechtszaak verliest? Het antwoord op elk van deze vragen is waarschijnlijk “Ja.”

Maar dit is Google we praten over en de jonge, onstuimige bedrijf heeft ook een veel te verliezen door te laten de DOI een precedent en een bericht te sturen naar andere bedrijven dat noch het web, noch Google zijn goed genoeg als computerplatforms te ontmoeten high-end, grootschalige onderneming nodig heeft. Dit gaat niet over 59 miljoen $. Het gaat over de manier waarop we het internet gebruiken om zaken te doen en duidelijk Google wil en moet in het middelpunt van.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer