Het is de digitale dageraad van een open online leren

Universiteiten worden van oudsher gezien als exclusieve instellingen voor de weinigen, niet veel. Maar dat is aan het veranderen, als een nieuwe golf van online cursussen gooit de deuren open van de academische wereld voor iedereen.

Onder leiding van de wereldberoemde Amerikaanse instellingen zoals MIT en Harvard, deze push to leren democratiseren wordt opgenomen in Australië, ook.

In tegenstelling tot de traditionele hoger onderwijs, die sluit het leren van de buitenwereld, open leren transparant en toegankelijk voor iedereen met toegang tot internet.

Een dergelijke openheid kan veel aan de normen aan de universiteiten waarvan de business-modellen worden aangedreven door zwervers op de stoelen, in plaats van meesterschap (PDF) van een bepaald onderwerp te verbeteren doen.

Het zou ook het moreel van de academische wereld op te heffen. Academici die de controle over wat zij leren, en die studenten die ze op zoek gaan leren, kunnen hun professionele vrijheid te herwinnen.

Rond 7000 online studenten laatst verdiende de eerste certificaten uitgereikt door MIT en Harvard via hun Edx partnerschap. Dat is meer dan twee keer het aantal graden dat MIT uitgereikt tijdens het begin van dit jaar.

Een andere 147.596 waarnemers zich aangemeld om te genieten van wat een MIT cursus is echt leuk. Aanzienlijk grotere aantallen zullen naar verwachting in het voorjaar cursusaanbod.

De eerste MIT cursus, Circuits and Electronics, was zwaar. Universitair niveau wiskunde en natuurkunde waren voorwaarden, en het examen zouden veel neusbloedingen geven.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Maar de hoge normen betekenen afgestudeerden zijn trots op het MIT en Harvard merken op hun certificaten (PDF).

Sal Khan, oprichter van de non-profit onderwijs provider Khan Academy, zei in zijn recente MIT aanvang adres

De revoluties van onze generatie – in het bedrijfsleven, onderwijs, sociale structuur en zelfs de politiek – niet wordt gekatalyseerd door generaals en politici, maar door zeer krachtige individuen zoals jullie. [Ze] kunnen zien met duidelijkheid hoe de aannames van de vorige generaties niet langer van toepassing.

Massive Open Online Courses (MOOCs) zijn in experimenten fase. Het spectrum reikt van het woord hoofd door te studentgerichte leren de grootste degenen met behulp van best-practice, op onderzoek gebaseerde instructie. Behalve dat het open en massief, MOOCs verschillen van de traditionele open universitaire opleidingen in de branding, en in de low-cost, high-flexibiliteit delivery-modellen.

Belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe golf van Amerikaanse MOOCs zijn de Khan Style Video, en de simulatie lab. De Khan Style Video zorgt voor een opmerkelijke intimiteit tussen leraar en leerling.

De simulatie lab is een omgeving waarin onderzoek wordt aangemoedigd, kunnen risico’s worden genomen en fouten worden vergeven. Als u denkt dat dit klinkt te veel als plezier, bedenk dan dat de piloten op uw volgende vlucht in een simulator kan hebben gekwalificeerd.

MOOCs zal opstijgen, volgens Udacity en Edx, zodra hun leerling-gedrag databases maken het mogelijk leren feedback cycli. De belofte van datamining leren is een van de redenen waarom het onderzoekers en universiteiten, die leidt de new wave.

Harvard president Drew Faust zei

Harvard en MIT zullen deze nieuwe technologieën te gebruiken en het onderzoek dat zij zal het mogelijk maken om de richting van online leren leiden op een manier die onze studenten, onze collega’s en de mensen ten goede komt in het hele land en de wereld.

Edx bouwt voort op het MIT OpenCourseWare project. Het voegt speciaal ontworpen best-practice leerstrategieën, student gemeenschap, laboratoria, beoordeling en certificering.

Maar een cruciale onbekend is hoe werkgevers deze certificering zullen gebruiken. Zullen ze de traditionele graden gunst? Hoe zullen zij de informatie in de databanken MOOC over de mogelijkheden en de beheersing van een individu gebruiken?

Stanford University president John Hennessy vertelde zijn collega’s dat als het gaat om het hoger onderwijs, “Er is een tsunami te komen.”

Laten we hopen van niet. Toch paniek over MOOCs lijkt een factor in een recente bizarre reeks gebeurtenissen bij de Universiteit van Virginia, waarin de raad van bestuur ontslagen en vervolgens rehired de universiteit president te zijn geweest.

Universiteiten proberen te begrijpen of MOOCs zijn slechts een gezonde concurrentie, of een ontwrichtende innovatie. Hoger onderwijs zou niet de eerste sector te worden getroffen door een grotere en snellere technologische golf dan verwacht. Als de tsunami raakt, kan de nasleep het vaste patroon van ontwrichtende innovatie te volgen, de organisaties die het goed doen zal ofwel dienen kleine, hoogwaardige markten, of het ontwikkelen van nieuwe low-cost modellen met een groot bereik.

Of misschien bereiken beide, zoals de Minerva-project is een poging om met zijn $ 25.000.000 in venture capital. Inderdaad, ontwrichtende innovatie case studies suggereren dat het voordeel ligt bij onafhankelijke spin-offs die vrij zijn van regelgeving en legacy veronderstellingen zijn.

Volgens The Australian, Deakin University van plan om MOOCs verankeren in zijn curriculum. Het aankondigen van de “cloud learning” strategie, de vice-kanselier zei

De universiteiten die nog steeds te slagen hebben, die van de mogelijkheden van het internet in hun cultuur en in de manier waarop ze insluiten verbeteren van de student ervaring.

Is Deakin’s strategisch plan om de consument van de inhoud die door anderen te worden? Zo ja, hoe zal dit invloed hebben op de rol van het onderwijs academici? Misschien loop makers zullen zich positioneren als onafhankelijke professionele adviseurs, analoog aan hoeveel jonge onderzoekers op beurzen zich al te vinden.

Bij het ontbreken van een kristallen bol, het is onduidelijk waar de schat en inspanning wordt besteed zal het hoger onderwijs verlaten zodra het stof is neergedaald. Op plaatsen waar het hoger onderwijs in het openbaar wordt gefinancierd, zullen nieuwe overheidsbeleid nodig zijn om innovatie te bevorderen. Sinds hoeveelheid heeft lage marginale kosten, misschien wel de nieuwe golf zal beleid ten aanzien van de kwaliteit heroriënteren.

Edx heeft $ 60.000.000 in de bank, en de financiering kranen staan ​​wijd open: de Gates Foundation heeft hen $ 1.000.000 toegekend aan omgedraaid klassikale cursussen voor hogescholen serveren een laag inkomen studenten ontwikkelen. De stichting is ook het helpen van de online, collegegeld-vrij Universiteit van het Volk om accreditatie te krijgen.

Is de toekomst van het onderwijs een hogere gedomineerd door internationale onderwijs sterren verstrekken van cutting-edge cursussen aan wie ze wil hebben?

Voor het leren van die kwaliteit persoonlijke interacties, misschien niet. Maar op het laagwaardige kant van het spectrum, bijvoorbeeld wanneer grote collegezaal klassen zijn de norm, is het misschien gewoon een kwestie van tijd.

Waarom leren van de beste in uw land, als je kunt leren van de beste in de wereld voor een fractie van de kosten? Het is geen wedstrijd.

Eén ding is duidelijk – het zal niet weggaan. De belangrijkste spelers zijn grote universiteiten inzet voor innovatie op het planetaire schaal. Ze dromen van het bereiken van een miljard studenten. De nieuwe golf is al breken over universiteiten met minder agenda, en zal blijven voor decennia.

Surfen, anyone?

Craig Savage werkt niet voor, raadplegen om, eigen aandelen in of in de financiering van een bedrijf of organisatie die zouden profiteren van dit artikel te ontvangen, en heeft geen relevante voorkeuren.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in The Conversation. Lees het originele artikel.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen