HP: Oracle execs dacht overname Zon was een ‘slecht idee’

Zoals de Oracle – HP battle pre-trial warmup wedstrijd begint in de rechtbank, HP geclaimd in een bestand dat als Oracle Zon kocht, sommige senior executives dacht intern het een slecht idee.

HP het depot ingediend in Californiƫ tegengestelde Oracle de motie voor een overzicht berechting.

In de HP-depot, dat beweert Oracle set upon a hard-hitting strategie tegen Itanium-servers van HP’s, vaak gebruikt in datacenters, na de verkoop van concurrerende Sun’s Sparc-servers had snel af.

Sun Microsystems werd overgenomen door Oracle voor $ 7400000000 — inclusief schuld van Sun’s — in 2009, waarin de Java-software en de hardware mantel van servers inbegrepen.

Itanium kwam aan het einde van zijn leven en Oracle niet langer wilde de chip te ondersteunen. Maar HP beschuldigd Oracle van de beĆ«indiging van ondersteuning voor Intel’s heavy-duty Itanium-chip in een beweging die zou indruisen tegen een ondersteuningsovereenkomst op zijn plaats.

HP aangeklaagd Oracle en Oracle vuurde terug op alle cilinders, beschuldigt HP van valse reclame voor het niet aan de voorwaarden van de overeenkomst met Intel bekend te maken, beweren dat de software duurder om te draaien op de HP-platform werd gemaakt.

Het indienen beweert ook dat Oracle chief Larry Ellison zei slechts een select aantal leidinggevenden zijn plannen niet op de Intel-chip niet langer te ondersteunen, en dat Oracle’s senior vice-president van de database ontwikkeling was niet eens geraadpleegd.

Beweren dat een “significant aantal klanten werden met behulp van” het platform, het depot merkte hoe de senior vice-president zei: “W e had niet gedacht dat er een zakelijke reden om te overwegen niet steunen.

HP herhaalde dat Oracle’s “anti-customer ‘gedrag versterkt het feit dat het bedrijf” schending van haar contractuele afspraken met HP “als onderdeel van de inspanningen om de hardware verkoop buiten Itanium rijden naar Oracle’s eigen Sun-servers, HP zei in een verklaring.

Bij voortgezet.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

HP, Oracle zoeken pretrial overwinningen in Itanium de strijd; de website Grote Debat: Is ‘post-pc-tijdperk’ bed of legit, Between the Lines:? Oracle koopt zon, nu eigenaar van Java, Wordt een hardware-speler, Leo Apotheker’s HP wilde nooit webOS aan slagen, HP Trappen op WebOS, stopt touchPad, verlaagt outlook; HP roept de Europese antitrust toezichthouders Oracle onderzoeken

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie