IBM te sluiten Symphony, de OpenOffice vork

Maak je klaar om afscheid te nemen aan IBM Symphony office suite.

In een korte notitie, Ed Brill, een IBM-product lijnmanager, heeft aangekondigd dat IBM kans heeft gezien zijn laatste release van Symphony, OpenOffice zijn vork. Later, in de blog discussion thread, Eric Otchet, Symphony’s product manager, schijnbaar bevestigd dat dit was het einde van de weg voor Symphony toen hij schreef over Apache OpenOffice IBM Edition alsof dat IBM’s opvolger van Symphony zou zijn.

In zijn blog posting, Brill schreef

Lotus Symphony 3.0.1 is onze nieuwste release. Er zijn vele verbeteringen in deze release inclusief ondersteuning voor 1.000.000 rijen in spreadsheets, bel grafieken en een nieuw ontwerp voor de homepage.

Dit zal waarschijnlijk ook de laatste release van de eigen fork van de OpenOffice codebase van IBM zijn. Onze energie uit hier in te gaan op de Apache OpenOffice-project, en we verwachten een “IBM editie ‘van Apache OpenOffice te verdelen in de toekomst. We hebben de Lotus Symphony code in de OpenOffice-project bijgedragen, samen met human resource over ontwikkeling / product management / marketing organisaties. Ik ben opgewonden door wat ik zie gebeuren op Apache, maar voor nu, de nieuwe release van Symphony houdt het huidige project bijgewerkt voor bestaande en potentiële klanten.

Wat betekent dat voor bestaande Symphony ontwikkelaars en gebruikers? Otchet verklaard

Symphony 3.0.1 add-on installer voor Notes is vandaag verkrijgbaar in FixCentral. Dit zal de versie van Symphony ingebed in de Notes-client te werken.

De nieuwe Apache OpenOffice code zal niet worden gebaseerd op Eclipse. We schenken de Symphony code naar de Apache-project. De zijbalk in Symphony is C ++ code vandaag.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Toekomstige versies van Symphony 3.0.1 (fixpacks) zal nog steeds worden gebaseerd op Eclipse / Expeditor. Symphony 3.0.1 zal worden opgenomen in Notes 8.5.4 (in de doos), met uitzondering van de Mac-client. Mac zal worden standalone alleen te wijten aan een aantal Cocoa / Carbon kwesties.

We zullen doorgaan met ondersteuning van onze Notes klanten op onderhoud als ze willen de Apache OpenOffice IBM Edition gebruiken wanneer deze beschikbaar is in plaats van of naast Symphony. We zullen niet de mogelijkheid hebben om de Apache OpenOffice de IBM Edition te bedden in de Notes-client.

We zijn op zoek naar hoe we onze Symphony LotusScript steun te verlenen aan de Apache OpenOffice code in de toekomst.

Symphony 3.0.1 zal blijven worden ondersteund voor de levenscyclus van de Notes 8.5.x clients. Dit zal worden door fixpacks en onderhoud releases als dat nodig is.

Deze stap kan niet komen als te veel van een verrassing. In juli 2011, IBM begon het doneren van haar Symphony code aan de Apache Foundation, die nu toezicht op de overblijfselen van de OpenOffice-project. Ik zeg “blijft”, omdat het grootste deel van de energie-ontwikkeling in de familie OpenOffice is naar de LibreOffice vork. Veel gebruikers en Linux-distributeurs, zoals Ubuntu, hebben vervangen OpenOffice met LibreOffice.

Wat betekent dit voor de gebruikers? Als u een Symphony-gebruiker bent, zie ik weinig reden zich zorgen te maken. Noem het Symphony of noem het Apache OpenOffice IBM Edition, je zult nog steeds IBM office suite ondersteuning. Voor andere suite gebruikers, zie ik dit als nog een beetje bewijs dat LibreOffice, niet OpenOffice, de toekomst van de open-source office suites vertegenwoordigt.

 verhalen

IBM gooit de broncode en steun achter OpenOffice

LibreOffice breidt gebruikers en bereik

LibreOffice motoren rechts samen met een nieuwe release

Apache geloften te ontwikkelen, te beschermen OpenOffice

What the heck gebeurt met OpenOffice?

Microsoft Office 15 Technical Preview van start

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip