Intel krijgt knipoog naar bouwen $ 4 miljard Ierse next-gen chip fabriek

Ierland planning bureau heeft het startsein voor Intel om een ​​256.000 vierkante meter wafer fab in Ierland, dat Intel’s volgende generatie 14nm chips kunnen produceren bouwen gegeven.

De voorgestelde faciliteit in Lexlip campus van Intel’s in County Kildare kost ongeveer $ 4 miljard te ontwikkelen, en als het doorgaat, zullen 3.500 medewerkers toe te voegen aan de site bestaande personeelsbestand van 4.500.

Lexlip produceert momenteel 300mm wafers en is kandidaat zijn om een ​​van de drie faciliteiten voor Intel’s nieuwe 14nm-chips te produceren, de eerste in een generatie die naar verwachting krimpen tot 5 nm in 2015 geworden.

Intel chief Paul Otellini bevestigd mei de Ierse faciliteit zou een van de sites om de chips te produceren, samen met de Amerikaanse fabrieken in Oregon en Arizona, accordng de EE Times.

Het rapport van de Ierse gebouw inspecteur Gegevens van een voorstel dat een 100.000 vierkante meter belangrijkste fabricage faciliteit, in aanvulling op de twee ondersteunende gebouwen, een twee verdiepingen ketel en koelmachine-faciliteit, een waterzuivering gebouw, een enorme diesel power back-up gebouw en chemische opslag omvat.

De site is naar verwachting twee jaar duren om te bouwen.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt