Intel, TPG om gezamenlijk eigendom cybersecurity bedrijf genaamd McAfee vormen

Intel heeft een deal om een ​​meerderheidsbelang in Intel Beveiliging verkopen aan de private equity firma TPG bereikt, het creëren van een gezamenlijk eigendom, pure-play cybersecurity bedrijf genaamd McAfee, Intel kondigde woensdag.

Intel zal 3100000000 $ in contant geld te krijgen voor de deal, evenals een 49-procent belang in de nieuwe onderneming. TPG wordt eigenaar van de resterende 51 procent en zal een $ 1100000000 belegging in aandelen van het bedrijf te maken. De transactie waardeert Intel Veiligheid bij $ 4200000000.

Intel Beveiliging Algemeen Manager Chris Young zal worden benoemd tot CEO van de nieuwe onderneming zodra de transactie sluit. Jonge publiceerde een open brief aan stakeholders Intel Security op woensdag, waarin de voordelen van de deal.

Als een zelfstandig bedrijf wordt ondersteund door deze twee partners, zullen we in een nog grotere positie van kracht, streeft ernaar de beste provider de cybersecurity-industrie ooit heeft gezien, “zei hij.” We zullen ons blijven richten op het oplossen van de unieke eisen van klanten in de dynamische cybersecurity markt, rijden innovatie die de toekomstige behoeften van de markt anticipeert op en verder te groeien door middel van onze strategische prioriteiten.

Intel kocht McAfee in 2011 en omgedoopt tot de beveiligingsgroep als Intel Veiligheid in 2014. Vorig jaar, Intel Beveiliging paste haar strategie om het bedrijf te richten op endpoint en cloud als zekerheid controlepunten, evenals bruikbare informatie over bedreigingen, analyse en orkestratie.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer