Koreaanse toezichthouder waarschuwt tegen illegale iPhone 5 subsidies

Telecom regulator Korea Communications Commission (KCC) zegt dat het zal SK Telecom en KT straffen als de twee lokale telco’s bieden de illegale subsidies om meer iPhone 5 klanten aan te trekken.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Volgens The Korea Times op dinsdag, zal de toezichthouder een grondig onderzoek van de mobiele providers vanaf 7 verder december, de datum die nieuwste iPhone van Apple lanceert in de markt uit te voeren. “Wij geloven dat de kans groot dat de dragers van illegale subsidies zal aanbieden om meer klanten aan te trekken. Dat is tegen de wet,” een ambtenaar van het agentschap zei in het rapport.

KCC ook opgeroepen marketing executives van de lokale dragers en beval hen niet om buitensporige subsidies voor de nieuwe Apple handsets te geven, de officiële genoteerd. Deze executives bevestigd door de Koreaanse nieuwssite ze waren gewaarschuwd door de regulator, maar de officiële woordvoerders van hun bedrijf weigerde te bevestigen als gevolg van de gevoeligheid van de kwestie.

Verwacht wordt KCC zal voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen uit het aanmelden van nieuwe klanten voor een week als ze de regels met betrekking tot de handset subsidies overtreden, volgens de ambtenaren van de toezichthouder.

SK Telecom en KT zijn twee grootste mobiele operators in Zuid-Korea;. Al beloofd om de klanten met een pre-orders Subsidies; De stap komt nadat lokale distributeurs en retailers begonnen met het verstrekken grote subsidies aan klanten pre-bestellen van de iPhone 5, onder de voorwaarde dat ze zou veranderen mobiele operator. Een 16GB iPhone 5 zal naar verwachting 814.000 ₩ (US $ 751,37) kosten, maar klanten die akkoord gaan met de vervoerders te veranderen kan de telefoon te kopen voor 400.000 ₩ (US $ 369,23) met de subsidies.

Baek Jong-min, een salesclerk in Seoul Yongsan Electronics Market, vertelde de nieuwssite van de subsidies waren bedoeld om klanten te bewegen tot een concurrerende operator te ontmoedigen. “Dat is de reden waarom SK Telecom en KT zijn niet al te bezorgd over de mogelijke sancties door de toezichthouder. Dit is een brood-en-boter probleem”, zei Baek.

Zowel SK Telecom en KT ontving meer dan 200.000 pre-orders voor de nieuwe handset in slechts twee uur nadat ze op 30 november ter beschikking werden gesteld, merkte KCC ambtenaren. Pre-orders worden naar verwachting meer dan 700.000 van 7 december, wat wijst op een grote stand-by vraag van klanten wier tweejarige contracten voor de iPhone 3GS, uitgebracht in november 2009, zou aflopen.

De iPhone 5, ondersteunt de evolutie op lange termijn (LTE), dus meer iPhone 5 gebruikers zouden meer klanten betekent een impuls zal geven play telco’s ‘in, de LTE-race, een niet nader genoemde SK Telecom functionaris zei tegen de nieuwssite. Hij geloofde ook zijn bedrijf zal blijven aanbieden van meer subsidies dan zijn rivaal KT.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice