Laptop makers afstemmen op draadloze

Bronnen dicht bij Compaq zeggen dat het bedrijf van plan zo spoedig volgende week om laptops te voeren met MultiPort, een add-on technologie voor draadloze netwerken.

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Ondertussen, IBM is verder gegaan met plannen om zijn eerste zakelijke laptop met ingebouwde draadloze netwerken. Een bron dicht bij IBM zegt dat de ThinkPad T23, die tot een paar maanden na de lancering zou kunnen zijn, zal de geïntegreerde draadloze netwerken toe te voegen aan lijn van thin-and-light portables van het bedrijf.

De bron zei dat de antenne nodig is voor de draadloze netwerken zal worden gebouwd in het scherm van de ThinkPad T23. Het toestel zal 1,3 inch dik zijn, gebruik Intel Pentium III-processor en hebben een 13,3 inch of 14,1 inch actieve matrix display, volgens een ontwerp van de handleiding.

IBM eerste geïntegreerde draadloze vorig jaar aangeboden in de ThinkPad i Series, waardoor het meer gericht op de onderwijsmarkt dan bij bedrijven.

Compaq neemt een iets andere boeg met zijn aanstaande notebook.

Door klikken MultiPort verschillende modules in een sleuf in de achterkant van het scherm, kan Compaq laptop eigenaren verbinden met verschillende typen draadloze netwerken. Een Bluetooth module, bijvoorbeeld, bevat een geïntegreerde antennes en een Bluetooth radio om inrichtingen binnen 30 voet van elkaar om data te delen zonder draden. Een 802.11b module bevat een geïntegreerde modem / antennes voor draadloze bedrijfsnetwerken.

IDC-analist Alan Promisel zei bedrijven zoals IBM en Compaq zijn het toevoegen van ingebouwde draadloze omdat in een deel van de vraag, maar ook omdat hun concurrenten zijn die dezelfde. Het is belangrijk om de twee bedrijven om niet te verschijnen alsof ze achter je vallen, zei hij.

Dell Computer en Toshiba hebben al draadloze netwerken toegevoegd aan hun notebooks, in navolging van Apple Computer, die is pitching draadloze netwerken onder de merknaam AirPort voor bepaalde tijd.

De vraag naar draadloze netwerken is het oppakken, zei Promisel. In sommige gevallen is een inzet op de toekomst dan een onmiddellijke behoefte. Vaak zijn bedrijven het kopen van laptops met ingebouwde draadloze netwerken nog voordat ze een draadloos netwerk hebt ingesteld.

Het is één ding om de laptops te kopen, “zei Promisel.” Het is een ander ding om de access points up and running te krijgen.

Personeel schrijver Michael Kanellos bijgedragen aan dit rapport.

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare