Linux Foundation lanceert Windows Secure Boot fix

Het duurde langer dan iedereen verwacht, maar het; Linux Foundation fix voor Windows 8 PC’s UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) Secure Boot lockout van andere besturingssystemen, is eindelijk gearriveerd.

Linux op Windows 8 PC’s: Er is enige vooruitgang, maar nog steeds een overlast; 2013: Het installeren van Linux op Windows 8 PC is nog steeds pijn, vulplaten weg naar Linux op Windows 8-pc’s; Linux Foundation UEFI Secure Boot sleutel voor Windows 8 pc’s vertragingen uitgelegd; Ubuntu Linux keurt nieuwe UEFI boot probleemaanpak

James Bottomley – Parallels ‘CTO van servervirtualisatie, de bekende Linux kernel onderhouder, en de man achter de Linux Foundation’ s inspanningen om een ​​gemakkelijke manier op Windows 8 pc’s te installeren en te starten Linux te creëren – aangekondigd op 8 februari dat de Linux Foundation UEFI beveiligde boot systeem was eindelijk uit.

beveiligingssleutels van Microsoft, zodat de Linux Foundation UEFI bootloader zou werken, om dit vereiste af te maken. Deze toetsen zijn inmiddels opgenomen en deze universele Linux bootloaders zijn klaar om te gaan. Met deze bestanden moet je in staat om op te starten en Linux te installeren op vrijwel elke Windows 8 PC.

Ik zeg “zou”, want dit is de eerste release. Zoals Bottomley zelf schreef: “Laat me weten hoe dit gaat, want ik ben zeer geïnteresseerd om feedback over wat werkt en wat niet werkt te verzamelen. In het bijzonder, is er een zorg dat het beveiligingsprotocol override niet zou kunnen werken op een aantal platformen, dus ik wil vooral weten of het niet voor u werkt.

Je moet ook een expert Linux gebruiker om zelfs proberen om dit te laten werken op dit punt. Vandaag zijn alle Bottomley heeft geleverd en ze zijn de twee belangrijkste bootloading bestanden: PreLoader.efi en HashTool.efi. Deze EFI-bestanden zijn Extensible Firmware Interface Firmware-bestanden. Op zichzelf, ze zetten gewoon een pre-boot omgeving die vervolgens kunnen worden gebruikt om op te starten Linux.

Bottomley is ook “een mini-USB-afbeelding die is bootable in elkaar gezet (net deed het op op een USB-sleutel, het beeld wordt gpt verdeeld, dus gebruik de hele schijf apparaat) Het heeft een EFI shell waar de kernel zou moeten zijn en toepassingen. Gummiboot [een eenvoudige UEFI boot manger] om te laden “een Linux distributie.

Als u niet deze instructies kon volgen, zelfs niet proberen met behulp van nog deze methode. Als P? TERIS Krišj? Nis, een Ubuntu Linux tester, schreef op de blog van Bottomley’s: “Deze instructies zijn alleen voor gevorderde gebruikers. Gebruikers die willen Linux distro op UEFI / Secure Boot computer te installeren zullen moeten wachten voor de distributie releases in april / May (Fedora / Ubuntu en aanverwante distro’s). ” Krišj? Nis heeft gelijk. Gewone gebruikers moeten uit de buurt van deze oplossing te blijven voor nu. Het is eigenlijk meer bedoeld voor distributie ontwikkelaars. Hun taak zal zijn om deze esoterische instructies om te zetten in iets dat weinig meer dan een gebruiker het raken van een knop “OK” vereist.

Kortom, in mei, het moet gemakkelijk zijn om op te starten en installeren van de meest populaire Linux-distributies op Windows 8 pc’s. Vandaag, we zijn er nog steeds niet, maar de ontwikkelaars hebben nu de tools die ze nodig hebben om ons daar te komen.

Anderen bezwaar tegen de poging van de Linux Foundation om te werken met Microsoft om beperkingen rond Secure Boot te krijgen. Een beschuldigd Bottomley van het vouwen van “Microsoft UEFI en Microsofts monopolistische beslissing om OEM’s moeten gebruiken UEFI of een consument wil dit of niet onder het mom van veiligheid terwijl het in feite zijn een poging om de controle over MS deel te handhaven.” Anderen gebruikten veel hardere voorwaarden.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Helaas zijn deze mensen het negeren van het simpele feit dat de overgrote meerderheid van de nieuwe pc’s worden verkocht met Windows 8. Dit op zijn beurt, betekent dat ze opgesloten in dat Windows 8 met UEFI Secure Boot Korte van het kraken UEFI veiligheid, iets wat niemand echt wil doen in Linux ontwikkeling kringen, is de enige haalbare keuze geweest om te werken binnen Secure Boot om Linux te werken. Het is wat, Fedora, Ubuntu, openSUSE, en nu de Linux Foundation, heeft ervoor gekozen om te doen.

Is dit ideaal? Nee. Voor zover ik mij betreft Secure Boot is veel meer over het vergrendelen van mensen in Windows dan het is over de veiligheid. Voor nu al oplossingen zoals deze zijn alleen haalbare opties van Linux.

 verhalen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen