Maleisië blokken uitgezonden aandringen de lokale bevolking om te stemmen

KUALA LUMPUR – De ICT-industrie toezichthouder heeft de lokale tv-stations de opdracht om een ​​uitzending van een openbare dienst aankondiging alle Maleisiërs aan te moedigen om hun recht om te stemmen bij de volgende verkiezingen uit te oefenen te verwijderen, heeft een lokale nieuwsportaal gemeld.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Volgens De Maleisische Insider, de Maleisische Communicatie en Multimedia Commissie (MCMC) eerder deze week gericht lokale omroepen een video geproduceerd door lokale muzikant, Pete Teo niet te gebruiken, slechts enkele dagen nadat het voor het eerst werd uitgezonden op 16 september

Het rapport geciteerde een industrie bron te zeggen dat de MCMC mailde zowel Astro en Media Prima, twee grootste omroepen van het land, het instrueren van hen dat de videoclip niet mag worden uitgezonden omdat “Tengku Razaleigh Hamzah spreekt over het land dat ‘veel problemen’ “en het is voorzien van oppositieleiders. Razaleigh, een prins die afkomstig is uit de noord-oostelijke staat Kelantan, is een populaire politicus van de regerende coalitie Barisan Nasional.

De video, met de naam “Undilah” (wat betekent “Please Stem” in het Maleis), heeft ook een aantal prominente tegenstellingen waaronder Nurul Izzah Anwar, de oudste dochter van de voormalige vice-premier Anwar Ibrahim, en een lid van het Parlement voor Lembah Pantai, een surburban gebied in Kuala Lumpur.

Een andere lokale omroep, NTV7, ook uitgezonden de video, maar MCMC stuurde de e-mail alleen voor de twee grote omroepen, die de meerderheid van de tv-zenders in Maleisië werken.

Undilah was een poging van Teo, een onafhankelijke filmmaker en muzikant, om de noodzaak van alle Maleisiërs boven de kiesgerechtigde leeftijd van 21 tot en met hun grondwettelijke stemrecht uit te oefenen te markeren. Geschoten in zwart-wit, de video is voorzien van Razaleigh benadrukken dat er problemen zijn in het land en toont ook andere Maleisiërs van verschillende etnische afkomst – spreken in het Chinees, Maleis en Tamil – het stimuleren van de kijkers om te stemmen.

Het land is niet te wijten aan te dringen op de algemene verkiezingen tot 2013, maar het wordt algemeen aangenomen dat de zittende regering zal oproepen tot een binnen zes maanden tot een jaar.

Wanneer gecontacteerd, Teo zei dat hij geen idee had waarom de toezichthouders achtte het noodzakelijk om zijn video te blokkeren. “Misschien leven ze in wijken waar er geen problemen en denken dat we verkeerde voorstelling van het land,” vertelde hij de website van Asia per e-mail.

Hij geloofde de video werd trok want het gaf paritaire vertegenwoordiging van de oppositie en de regering cijfers. “Nogmaals, ik heb geen idee waarom ze een evenwichtige vertegenwoordiging van tegengestelde politieke partijen verwerpelijk in een openbare dienst aankondiging zou moeten vinden,” zei hij.

Hij merkte op dat premier Najib Razak net vorige week maakte een aantal concessies aan media controle te ontspannen en beloofde te herzien mediawetgeving naar Maleisië een levendige democratie te maken.

In een nationaal uitgezonden op 15 september, had Najib beloofd om bepaalde veiligheidsmaatregelen wetten, de belangrijkste daarvan was de Internal Security Act af te schaffen, en bekijk de andere wetten met betrekking tot de media controle, zoals de drukpersen en Publications Act.

Een week later, MCMC verbiedt een onafhankelijke en niet-partijgebonden openbare dienst aankondiging van de natie aan te moedigen om hun democratische rechten uit te oefenen, “zei Teo.” Ik vind dat zo teleurstellend als het is ironisch.

Ong Kian Ming, politicoloog en docent aan de faculteit Economie en Beleid van de Wetenschap UCSI Universiteit, merkte op dat MCMC, net als de meeste andere toezichthouders, dwaalt meestal aan de kant van voorzichtigheid, vooral in zaken met betrekking tot gevoelige politieke kwesties.

Ervan uitgaande dat het rapport waar is, moet men niet verrast worden door deze stap, “zei Ong per e-mail.” Het feit dat de Undilah video online werd gezet is een indicatie dat degenen die de video gemaakt had het niet verwacht te hebben veel airplay.

Ong zei dergelijke kwesties wees naar een grotere structurele uitdaging Najib zou komen te staan ​​als hij serieus over de invoering van een grotere liberalisering in de lokale politiek was. “Want er om een ​​mentaliteit verandering die dergelijke bewegingen in de toekomst te voorkomen, moet er een gezamenlijke inspanning om het personeel in deze ministeries veranderen, misschien beginnen met de ministers die verantwoordelijk is voor deze ministeries. Najib kan dit niet in zijn eentje ,” hij zei.

Concurring, Wan Saiful Wan Jan, chief executive van de politieke en economische denktank, IDEAS Maleisië, zei in een e-mail interview: “[Als het rapport waar was], dan blijkt dat er elementen binnen de regering die niet zo naar voren denken als Najib [die] moet laten zien dat hij serieus is … [en] duidelijk over de richting die hij wil om mee te nemen en iedereen committeren aan. ”

Edwin Yapp is een freelance IT-schrijver gevestigd in Maleisië.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek