Maleisië zet rem op de licentie voor het zeldzame-aarde-fabriek

Een Maleisische rechtbank heeft besloten om terug te houden van een eerder toegekend aan een zeldzame-aarde-fabriek wordt geëxploiteerd door Lynas licentie, en vertragen de afgifte van het voor een maand, terwijl het nagaat of het moet worden geblokkeerd volgende conclusies op mogelijke radioactieve lekken.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Australië op basis van Lynas had een tijdelijke exploitatievergunning voor zijn US $ 800.000.000 fabriek vorige maand en werd gericht om te beginnen met de productie van deze maand, Reuters meldde woensdag. Echter, het bedrijf bevestigde in een verklaring de lancering zou worden uitgesteld en gaf geen nieuwe tijdlijn.

Lynas ‘zeldzame-aarde-plant, de grootste buiten China, was klaar voor operaties sinds begin mei maar waren verwikkeld in milieu- en veiligheidseisen geschillen met activisten in Maleisië sinds de bouw van twee jaar geleden begonnen.

Activisten gekoppeld aan milieugroep Save Maleisië Stop Lynas, vroeg de rechter om de vergunning op te schorten totdat er twee rechterlijke toetsing gevallen – tegen het besluit van de overheid om de fabriek te bedienen – werden gehoord. Volgens de blog van de groep, het Kuantan High Court verlengde de schorsing van Lynas tot 8 november 2012.

Lynas, echter, zei de fabriek veilig was en mag niet worden vergeleken met een zeldzame-aarde-fabriek in Maleisië, dat werd afgesloten door een eenheid van Mitsubishi Chemicals in 1992, naar aanleiding van klachten van bewoners die de faciliteit voor aangeboren afwijkingen en een hoog percentage van de schuld leukemie gevallen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent