Nokia, RIM: Sidekicks lopen door het dal van de schaduw des doods

Nokia en Research in Motion moeten werken aan hun respectievelijke ondernemingen slogans. In feite zou de bedrijven gewoon delen een slogan: “Gewoon wachten tot 2012”

De grote vraag is hoeveel lichaam blaast Nokia en RIM zal in de smartphone-industrie in 2011 omdat ze afdwalen naar 2012 toen hun nieuwste beste apparaten te landen

Laten we beginnen met de Nokia omdat het in de meeste gevaar. Op woensdag, tekende het bedrijf een definitieve overeenkomst met Microsoft om Windows Phone 7 te gebruiken als besturingssysteem naar keuze. In een blogpost, Nokia portretteerde de snelheid van de Microsoft definitieve overeenkomst als “een voorbeeld van de snelheid waarmee we van plan om samen te bewegen.”

Maar er is een vangst.

Honderden van onze teamleden zijn al samen te werken naar een product roadmap multi-jaar en zijn op schema om het volume zendingen te leveren in 2012, hoewel de druk op voor de eerste aflevering in 2011.

eerste kwartaal winst rapport Nokia’s, gewezen op een omzetstijging van 9 procent en een winst daling van 7 procent. Over het geheel genomen kwartaal Nokia’s was niet half slecht. Maar de toekomstige kwartalen erger. Nokia CEO Stephen Elop zei

Na een solide eerste kwartaal, verwachten we een meer uitdagende tweede kwartaal. Maar we aangemoedigd door onze roadmap van mobiele telefoons en Symbian-smartphones, die we zullen het schip door de rest van het jaar.

Nokia’s vooruitzichten roept ook op tot meer prijsdruk en een lagere bijdrage van nieuwe producten en het marktaandeel daalt. Barclays Capital analist Andrew Gardiner merkte op dat Nokia vindt “een diepere 2011 trog voorsprong van een herstel 2.012.” Gardiner schreef

Nokia is ons te begeleiden op weg naar een sterkere daling van het marktaandeel en marges dan verwacht op basis van consensus, hoewel we geloven dat de verwachtingen van beleggers waren al laag. De gebeurtenissen in Japan zijn ook van invloed zijn eenheid volumes Nokia’s in 2T en 3T.

Morgan Stanley-analist Patrick Standaert was een beetje meer rechtstreekse

We blijven bezorgd over de snelheid waarmee het bedrijf marktaandeel verliest (29% in 1Q11, een daling van 31% in 4Q10 en 33% in 1Q10) en de zwakke portfolio / eco-systeem momentum (WP telefoon alleen als gevolg van in 2012).

En daar zit hem de kneep. Het zal openen seizoen op Nokia in 2011. Zal iemand echt wilt om de laatste persoon die een Symbian-apparaat te kopen in de tweede helft van het jaar? Het is twijfelachtig. Nokia zal het geluk om het even welke smartphones in 2011 te verplaatsen als de meeste mensen wachten om te zien wat de handset maker zal doen met Windows Phone 7. Zelfs dan, Nokia’s positie in de smartphone markt is verre van verzekerd.

Research in Motion is grotendeels in dezelfde positie. Laten we een pauze nemen van het slaan van de PlayBook in recensies op te merken van de ene positieve meeste mensen het eens over: de QNX-besturingssysteem werkt goed. In feite kan de PlayBook enige belangstelling over QNX en haar mogelijkheden stoken op een smartphone, of wat RIM heeft een superphone genoemd.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Het probleem met een beetje QNX belangstelling is dit: RIM zal niet QNX apparaten hebben tot 2012. In de tussentijd zal RIM proberen te verkopen en je BlackBerry OS 6.1-apparaten.

Luisteren naar RIM co-CEO Jim Balsillie over de recente winst conference call RIM’s heeft geleid tot een gevoel van deja vu. Deze tijd vorig jaar RIM was in te gaan op zijn grote jaarlijkse conferentie praten de Torch en BlackBerry OS 6.0 en hoe deze producten zullen de dag te redden. In 2011, RIM is wedden op de PlayBook en BlackBerry OS 6.1-apparaten op de dag te redden. Op het dek: QNX superphones in 2012.

Kan iemand mij uitleggen waarom ik wil een OS 6.1-apparaat te kopen dit jaar?

Analisten vroegen zich af hetzelfde over het vierde kwartaal conference call van RIM. Gus Papageorgiou, een analist bij Scotia Capital, vroeg

Je gaat naar het vrijgeven van de BlackBerry 6.1-apparaten en vervolgens je zegt QNX komende 2012.I’m gewoon benieuwd of dragers verwachten QNX apparaten niet te ver achter de 6.1-apparaten komen gaat dat enige aarzeling te veroorzaken de 6.1-apparaten adopteren? Zoals, waarom niet gewoon wachten op de QNX-apparaten en afhouden voor 6.1?

antwoord Balsillie’s

Er is een tijdsverschil tussen de 6.1 en de QNX spullen en de certificatie-cyclus Dus dat is punt nummer één. En ten tweede, 6.1, als je de producten zag de vraag in het belang van die producten is verbazingwekkend. En dus er is gewoon een enorme belangstelling voor de nieuwe producten. En duidelijk te kijken naar de superphone markt, die echt gaat worden een geherdefinieerd, op zoveel manieren van vermogen, dat gaat om open te stellen dat hele aspect van de toekomstige prestaties. Maar nooit in een van deze aldaar is afgenomen belangstelling voor de nieuwe 6,1 inrichtingen. De rente is super intens.

Balsillie werd later gevraagd over de vraag of 6.1 zou genieten aanhoudende opname. Een analist vroeg hem uit te leggen waarom 6.1 was een belangrijke upgrade en RIM’s co-CEO

We hebben niet aangekondigd alle details. Ik denk dat je zien dat bij BlackBerry wereld, dus ik ben gewoon niet in te gaan op veel details te gaan. We hebben het formeel nog niet aangekondigd. Nee, nee, de kracht van de 6.1, en het is zeer duurzaam, de belangstelling voor het. Nee, er is geen – de vergaderingen met de dragers van deze producten en de mate van betrokkenheid is uitstekend.

Als RIM een nieuwe ronde van niet leveren must-have Blackberries dan zal het houden van het fort tot 2012. Net als Nokia.

: RIM’s Android compatibiliteit voor BlackBerry PlayBook en QNX zal een groot spel van de achtervolging

BlackBerry PlayBook uit de doos ervaring

Vier aangename verrassingen in de BlackBerry PlayBook

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië