OESO releases multinationale ondernemingen belastingontwijking aanbevelingen

Fiscale experts zeggen dat de effectiviteit van een vlot van de internationaal gerichte aanbevelingen om te stoppen met de vennootschapsbelasting te vermijden hangt af van de aanpak van elk land.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de definitieve aanbevelingen van de twee-jaar-G20 opdracht base erosie en-profit verschuiven project, ook wel bekend als BEPS, op maandag.

Het doel is om terug te vorderen zo veel $ 240.000.000.000 aan verloren inkomsten elk jaar door middel van dodgy fiscale praktijken over de hele wereld, die de OESO zei vertegenwoordigt tot 10 procent van de wereldwijde inkomsten uit vennootschapsbelasting.

“De OESO moeten worden geprezen voor de afgifte van zijn aanbevelingen, maar of dit een spel-veranderende ogenblik vormt hangt af van elk land,” Zara Ritchie bij belastingadviseur BDO vertelde AAP op dinsdag.

De BEPS maatregelen omvatten nieuwe minimumnormen voor het land per land rapportage, die zal voor het eerst te geven belasting een globaal beeld van de activiteiten van multinationale ondernemingen beheerders.

Ze zijn ook gericht om te stoppen met bedrijven worden opgericht puur om channel investeringen in belastingparadijzen, het terugdringen van schadelijke fiscale praktijken en het waarborgen van de strijd tegen de dubbele niet-belasting niet leidt tot dubbele belasting.

David Watkins, partner bij Deloitte, zei de bestaande regels kan niet langer omgaan met de geglobaliseerde, gedigitaliseerd, innovatieve economie van de 21ste eeuw.

De veranderingen zullen grote gevolgen hebben voor overheden, multinationals, het beheer ervan, raden van bestuur, professionele adviseurs, en de belastingdienst wereldwijd hebben.

“Gezamenlijk zal de internationale belastingstelsel aanzienlijk robuuster worden gemaakt”, zei hij.

Maar het hoofd van de belasting op EY Australië Craig Robson wil een doordachte aanpak van Australië, zeggende eventuele nieuwe regels moeten duidelijk voor elke verstoring van ondernemingen die over de grenzen heen te beperken en niet leiden tot onbedoelde gevolgen.

“Het is ook bijna zeker dat de omvang en de complexiteit van de bij deze aanbevelingen zullen de onzekerheid te creëren en verhogen het risico van fiscale geschillen verandering,” vertelde hij AAP.

OESO-secretaris-generaal Angel Gurria zei in een verklaring op maandag de maatregelen zijn de meest fundamentele veranderingen in de internationale fiscale regels in bijna een eeuw.

“Ze zullen een eind te maken aan niet-belasting te verdubbelen, een betere afstemming van de belasting met de economische activiteit en waardecreatie, en, wanneer deze volledig geïmplementeerd te vergemakkelijken, zullen deze maatregelen maken BEPS geïnspireerde tax planning structuren niet effectief,” zei hij.

BEPS is ontnemen landen van kostbare middelen om een ​​vliegende start groei, de gevolgen van de wereldwijde economische crisis aan te pakken, en het scheppen van meer en betere kansen voor iedereen. Maar afgezien van deze, BEPS is ook het uithollen van het vertrouwen van de burgers in de eerlijkheid van de fiscale systemen wereldwijd.

Meer dan 90 landen zijn het ontwikkelen van een mechanisme om de belasting-verdrag met betrekking BEPS maatregelen in het bestaande netwerk van bilaterale verdragen op te nemen, de OESO zei, met het werk te stellen in 2016 worden afgerond.

In augustus werd bekend dat AU $ 31 miljard werd gesluisd van Australië naar Singapore in een jaar met 10 multinationals.

Er moet gevolgen hebben voor deze bedrijven zijn, wat ze doen, “Jason Ward, die deel uitmaakte van een coalitie die Freedom of Information documenten via collectieve Australië belastingontwijking zochten was, zei op het moment.” Het is niet illegaal, maar het is volkomen immoreel.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Dagen later, een parlementair rapport aanbevolen dat de Australische regering maakt bedrijven meedingen naar overheidscontracten zeggen waar ze worden belast, evenals naming and shaming vennootschapsbelasting ontduikers.

De commissie Van oordeel dat overzeese fiscale stimulansen aangeboden aan multinationale bedrijven zijn achter de agressieve fiscale minimalisering en erosie van de Australische belastinggrondslag, en dat Australië zou moeten werken met de OESO om uitholling en winst verschuiven aan te pakken, maar indien nodig, bereid zijn om eenzijdige actie.

“[De commissie] werd ook verrast door de terughoudendheid van sommige bedrijven om informatie te verstrekken aan de commissie, of, van groter belang, waar een aantal bedrijven leken niet te worden in het bezit zijn van wat leek belangrijke informatie over de activiteiten van hun bedrijf in andere landen, “aldus het rapport.

De commissie is echter ontzet door de aangetoond door een aantal bedrijven in het vermijden van het beantwoorden van vragen van de commissie vernuft. Deze terughoudendheid verged op minachting voor de commissie-proces, tentoongesteld minachting voor de Australische belastingbetaler, en over het algemeen slecht op die bepaalde ondernemingen tot uiting.

Onder getuigenis op een Australisch onderzoek van de Senaat in belastingontwijking in april, tech reuzen Apple, Google en Microsoft al toegegeven dat ze werden gecontroleerd door de Australian Taxation Office.

Voormalige Australische penningmeester Joe Hockey label bedrijven die betrokken zijn bij belastingontduiking als ‘dieven’.

Ze stelen van ons en onze gemeenschap, “Hockey zei in november.” De enige manier waarop we dit aan te pakken is door middel van wereldwijde actie.

We kunnen alle maatregelen die we willen in Australië, maar zal nog steeds worden er manieren waarop zij kunnen proberen te verminderen, aanzienlijk verminderen of zelfs te ontwijken hun fiscale verplichtingen in Australië.

Voorafgaand aan zijn functie wordt gedumpt door Communications minister cum premier Malcolm Turnbull, Hockey in augustus aangekondigd dat vanaf juli 2017, zal Australiërs moeten GST betalen over alle producten en diensten die worden verkocht vanuit het buitenland in Australië.

De wijziging zal de drempel voor GST collectie te verlagen van online goederen vanaf de huidige AU $ 1000 naar nul.

Het Australian Taxation Office is ingesteld om bedrijven de verkoop van meer dan AU $ 75.000 van goederen en diensten in waarde in het land te richten, om hen in te schrijven voor GST collectie. Hockey zei, op het moment, dat het aantal bedrijven gericht zou kunnen worden in de honderden.

Hockey werd een maand later vervangen als penningmeester van oud-minister van sociale diensten Scott Morrison op de beklimming van Malcolm Turnbull aan de eerste ministership.

AAP

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard