Fysieke Server Dumpster Dive, Tweede ronde

Vanaf het sophomoric roosteren van mijn “Do not Throw Away Uw fysieke servers gewoon nog niet” post vorige week, zou ik zeggen dat ik nodig voor het opruimen van een paar dingen – over de post en een aantal van de commentaar op die post. Spreken van het commentaar, word ik herinnerd aan een citaat door Mr Spock uit Star Trek: “In een krankzinnige wereld, zal een verstandig mens lijken krankzinnig te zijn.

Maar, voordat ik in de technische aspecten van mijn weerleggingen, ik zal de andere, minder smaakvolle stukjes te pakken.

Het is grappig om me om te lezen door middel van de opmerkingen van degenen wier arrogantie leidt hen te geloven dat hun mening de juiste is. En daarom moeten ze hun ranzig dialoog en pompeuze scribblings voor iedereen te zien te plaatsen. Misschien is dat de enige manier waarop sommige mensen zal ooit in druk. Dat is OK, zal ik u toestaan ​​om uw virtuele krijt gebruiken om graffiti krabbel op de muur, als dat is wat je echt wilt doen.

Dan zijn er degenen die wensen om hun weerhaken banaliteit gooien naar me, als om mij kwaad in sommige obscure manier waar ik van een offerte moment van introspectie zou kunnen vinden en uitroepen: “OMG, die kerel heeft gelijk. Wat is er mis met mij denken dat virtualisatie en cloud computing zijn allesbehalve poging van de regering bij mijn waardevolle gegevens te krijgen? ‘

Ten slotte zijn er de andere semi-technische types die zich willen opbouwen door bashing mij en mijn deskundigheid. Dat zijn de leukste van allemaal. Waarschijnlijk omdat ze niet helemaal hersendood, maar nog niet echt uitgerust om me te debatteren over het onderwerp. Deze groep van individuen, hoewel klein in aantal, geloven dat ze een mes om een ​​vuurgevecht kan brengen en hebben een sportieve kans. Sorry, doe je niet.

En, zoals een kanttekening, ik ben niet gesponsord door een bedrijf of groep om te schrijven wat ik schrijf over virtualisatie, cloud computing, data centers of iets anders. Als ik het was, zou ik waarschijnlijk een betere auto. Wat ik schrijven over wordt niet gesponsord of ingegeven door iemand anders dan mezelf.

Nu, op naar de goede dingen – de technische, de niet-emotionele en de gezonde redenering achter mijn beweringen.

Servervirtualisatie is een IT-trend. Het is iets goeds. Overbrengen fysieke workloads naar gevirtualiseerde workloads is het gevolg van serverconsolidatie projecten, IT vergroening, kostenbesparingen inspanningen en de veranderende omvang van de informatica. Ondernemers beseffen dat ze niet de lokale controle van de hardware dat hun websites, mailservers, databaseservers of fileservers run maakt nodig.

Het is een rijping van de IT-business. Het is een besef dat de meeste workloads gewoon absoluut niet dedicated hardware waarop te lopen verdienen. Maar, ja, natuurlijk, ik weet dat virtuele machines te draaien op de fysieke hosts. Ik heb nooit gezegd dat ze niet. Wat ik eigenlijk zei was dat: “Ik ben niet pessimistisch over virtualisatie, cloud of serverconsolidatie. Maar ik ben pessimistisch over het vermogen van uw bedrijf om zichzelf te spenen off van fysische systemen.”

Misschien moet ik zeer expliciet in de uitleg van die verklaring zijn geweest.

Een webserver heeft geen behoefte aan een fysiek systeem. U kunt een virtuele machine aan dat de werklast draaien te maken. En hetzelfde geldt voor bijna alle andere werkdruk in het datacenter.

Ik denk dat mensen die geloven dat – virtualisatie is slecht, dat cloud computing is slecht, dat het gebruik ervan een of andere manier is het wegnemen van enige vrijheid of dat de overheid wil bespioneren u door uw cloud-gebaseerde systemen – zijn gewoon niet luisteren of gewoon niet schelen wat er gebeurt in de wereld om te luisteren. Zelfs Apple heeft de wolk met iCloud omarmd.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Veel mensen maken gebruik van Dropbox, Carbonite, Ubuntu, Amazon, Salesforce.com, QuickBooks Online en andere cloud-gebaseerde diensten. Ik voel me als de man die schreef over horseless koetsen (auto’s) aan het begin van de 20e eeuw. Ik kan alleen maar voorstellen dat de commentaar dat ontstond uit deze artikelen. En, dat is waarom ik maakte de opmerking over het houden van een paard en wagen rond.

Verlies je paranoia mensen, het is 2011. Virtualisatie en Cloud zijn hier te blijven. En, neem me niet vertellen dat ‘virtualisatie en de cloud zijn niets nieuws. ” Ik weet dat al. Het heeft geen zin om te zeggen dat ze niets nieuws. Het maakt niet uit dat ze niet nieuw. En, het maakt eigenlijk niet uit dat je niet van virtualisatie en cloud computing. Zodra Apple volledig virtueel gaat, zal iedereen springen op de bandwagon en het zal de grootste ding sinds World of Warcraft of wat cloud-gebaseerde, online video spel dat je speelt zijn.

Het is lachwekkend dat ik virtualisatie te verdedigen. Mine is geen radicale uitzicht, mensen, het is de normale weergave. Als de semi-technische onder u wilt weer teller met: “Het is niets nieuws,” waarom doe je het angst zo vurig?

Het is ook grappig hoe de echte experts het met mij eens. Ik zou zeggen dat ik in goed gezelschap met de wil van Amazon, VMware, HP, IBM, Red Hat, Citrix, Parallels, EngineYard, Desktone, Solarwinds, Oracle en vele anderen die beter zijn dan een galerij van naysaying commentors weten over wat is goed en kwaad in de wereld van de datacenters.

Nu, als je me wat technische redenen kan geven waarom sommige werklast niet mag worden gevirtualiseerd, kunnen we het debat dat – of misschien zal ik met u eens. Ik ben blij met de levendige, technische discussie. Leeg en waardeloos commentaar of rare paranoia worden genegeerd. Ik nu keert u terug naar uw cache van duct tape en gedehydrateerd water.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek