ICANN stem wekt zorgen van het domein chaos

Op donderdag, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) stemden toe te staan ​​- in aanvulling op de meer traditionele top-level domeinen (TLD’s), zoals as.com and.org – in theorie elke TLD helemaal niet, zolang het is niet meer dan 64 tekens. De aanvraagprocedure voor een dergelijke aangepaste TLD’s ziet er zwaar te zijn en de criteria redelijk streng, maar waarnemers zeggen dat het nieuwe systeem zal leiden tot verwarring.

Dit heeft het potentieel voor chaos, “John Mackenzie, van het advocatenkantoor Pinsent Masons, vrijdag gezegd.” De attractie voor cybersquatters is niet van plan te zijn het opzetten van een register dat overeenkomt met andermans merk, zal het in de generieke TLD’s. Plotseling, zal elk merk worden gedwongen om hun naam at.shop registreren, .buy and.london aan iemand anders stoppen met het krijgen van het.

Mackenzie voegde eraan toe dat een vergelijkbaar effect werd gezien toen the.eu TLD werd geïntroduceerd. “Onze klanten wilden niet the.eu domeinnaam, maar ze vonden dat ze hadden geen andere keuze,” vertelde hij de website van Groot-Brittannië. “Ze moesten hun merken as.eu namen te registreren. Voor dat, het was.info and.biz en alle anderen. Elke keer dat een nieuwe TLD wordt geïntroduceerd, grote merken besteden een fortuin op defensieve inschrijvingen aan de hogere kosten van het herstellen voorkomen de namen van cybersquatters verder langs de lijn. ICANN heeft net vermenigvuldigd die kosten. het is een merkeigenaar nachtmerrie.

Roy Illsley, een senior research analist bij de Butler Group, echode Mackenzie’s gevoelens. “Het gaat om brand managers een enorme hoofdpijn geven,” zei hij. “Er zal een groot aantal potentiële uitbreidingen zijn. Als (de merkeigenaren) daar geen gebruik van, dan, als iemand anders ze krijgt, doet het mogelijke reputatieschade.

Als je verder gaan dan het merk, het is (slogans als) ‘Alle beetjes helpen’ van Tesco, “Illsley voortgezet.” Kan iedereen dat gebruiken? Als je eenmaal hebt (gemaakt elke TLD mogelijk), heb je echt opende een blik wormen.

Echter, een woordvoerder van Nominet, de organisatie die the.uk TLD loopt, zei vrijdag dat het toepassen van het opzetten van een nieuwe TLD zou betekenen “een aanzienlijke investering.”

Zodra je bent up and running, zult u in voor de lange termijn, “zei Nominet woordvoerder.” Je zult moeten bewijzen (van tevoren dat) die je hebt de juiste operationele vaardigheden en technische achtergrond en infrastructuur, om handhaven stabiliteit op het Internet. Het is moeilijk om precies te zeggen hoe het zal uitpakken. Er is een ‘oppositie’ fase daar ook, zullen de mensen in staat zijn zich te verzetten tegen bepaalde toepassingen. Ik denk niet dat (ICANN heeft) gemaakt dat een deel van het proces helemaal duidelijk op dit moment.

David Meyer van de website UK gemeld uit Londen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides