Jeff Bezos is het bouwen van Amazon in een killer tech industrie concurrent … gewapend met flinterdun marges

Jeff Bezos krijgt veel meer aandacht deze dagen van de media en het is voor de juiste redenen: hij heeft een duidelijke visie en zijn succes is hard verdiende.

Ik had het genoegen van de vergadering Jeff Bezos een paar jaar geleden (boven, met Matt Greeley CEO van BrightIdea) en ik was erg onder de indruk. Het was een ongedwongen gesprek maar verrassend opvallend op vele manieren. Hij houdt duidelijk uitdagende conventionele wijsheid en het verkennen van contrair bedrijfsstrategieën.

Jeff Bezos bracht vele jaren in de media schijnwerpers meer dan een decennium geleden, hij was één van de poster jongens voor de e-commerce revolutie van de late jaren 1990. En AMZN bevond zich in de voorhoede van een zeer enthousiaste beurs zeepbel na beruchte voorspelling van een $ 400 richtprijs, die zij bereikt in een recordtijd van Wall Street-analist Henry Blodgett’s. Het verrekening van een twee jaar durende stormloop, een rush van investeerders en bedrijven om een ​​stukje van de toekomst, waar de fortuinen zou worden gemaakt door e-commerce bedrijven te verwerven.

De bubble duurde een verrassend lange tijd, maar als het borstbeeld het bijna buste AMZN ook.

Jeff Bezos is geleidelijk aan terug te keren naar de media-aandacht. Hoewel hij ging nooit weg, is er duidelijk een hernieuwde interesse in hem en zijn bedrijf. En het wordt aangedreven door een vacuüm in het medialandschap, de behoefte van de media voor een charismatische en succesvolle tech business leader, vooral een met een duidelijke visie op de nabije toekomst. Steve Jobs gebruikt om die baan te hebben en terwijl Jeff Bezos is niet Steve Jobs doet hij past rol van de media vrij goed. Wennen aan het zien van een veel meer van Jeff Bezos.

De media houdt van persoonlijkheden, maar er zijn weinig links in een tech industrie. Tien jaar geleden waren er tal van kleurrijke personages toonaangevende Silicon Valley bedrijven, roeren tot de media en slagen in het tekenen van een veel aandacht aan de tech-industrie en de drive om ons allemaal te slepen in de toekomst. Onze huidige tech leiderschap is erg flauw en dreigt zelfs blander – dat is slecht voor de markten.

Steve Jobs ‘dood laat een positie geopend voor de media ingebouwde verlangen om zich te concentreren op een sterke persoonlijkheid die goed communiceert, runt een succesvol bedrijf, en wordt aangedreven door een gedisciplineerde visie op de toekomst. Iemand die al een tijdje in plaats van een jongen wonder is geweest. Het is een belangrijke taak en Steve Jobs deed het goed: het helpen om ons allemaal te slepen in de toekomst.

Jeff Bezos past die rol. Als oprichter en CEO van Amazon runt hij een groot deel van de wereldwijde online handel – meer dan 40 procent in de VS en groeit. En hij is bereid om grote risico’s te nemen op ondernemingen, zoals de Kindle, plus het snijden van grote Hollywood-gehalte deals.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Wat nog indrukwekkender over Mr Bezos is dat het succes van Amazon’s is afkomstig uit zeer slanke winstmarges. Steve Jobs leidde een Apple met enorme winstmarges en was in staat om een ​​enorme contanten schat stash.

Hetzelfde geldt voor Bill Gates, Larry Ellison, en Larry Page – lucratieve winstmarges met veel contant geld in de bank – het helpen verdoezelen veel fouten en slechte beslissingen. De heer Bezos niet de luxe van een grote vlotter hebben, moet hij gelijk over belangrijke beslissingen de eerste keer – niet de tweede of derde keer.

Hier is AMZN de operationele winstmarge: 2,47% in het meest recente kwartaal.

GOOG is 33%, AAPL – 31%, MSFT – 39%.

AMZN heeft om succesvol te zijn op minder dan een tiende van de operationele winstmarges van deze tech leiders. Dat is indrukwekkend.

slanke marges Amazon’s zijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie heer Bezos ‘in het houden van de concurrentie weg: hoe laag kun je gaan? Het is een stuk makkelijker op een zittende te nemen wanneer zij een prijs paraplu hoog boven je hoofd te houden. AMZN dwingt een concurrent om te vechten in de goot op de marges die worden afrondingsfouten voor anderen.

Amazon kunnen gedijen op de winst dat geen van de tech leiders kon verdragen langer dan een kwart.

Het is ook een effectieve manier om vijandige overnames te ontmoedigen. Schattingen van Apple’s contant geld en markt effectenbezit aan het eind van 2011 zijn $ 100.000.000.000 – meer dan genoeg om een ​​royaal bod voor AMZN te maken, met een marktkapitalisatie van $ 82000000000.

Maar AMZN winstmarges zijn zo dun dat ze AAPL de marges zou doden, het is de aandeelhouders niet zou nooit laten gebeuren. Hetzelfde geldt voor vele andere bedrijven die zou willen AMZN kopen. De flinterdunne marges zijn een betere bescherming tegen wordt opgeslokt dan enige poison pill bepaling.

Dus hoe kan je het tegen een monster bedrijf dat kan gedijen op single digit winstmarges en kan niet worden overgenomen? Het is een briljante business-strategie.

De heer Bezos heeft een duidelijke visie op de toekomst vooral rond de snel convergerende werelden van technologie en media. Ik heb vaak geschreven over hoe Silicon Valley wordt steeds meer een Media Valley en Amazon is zeer veel in de lead pack, (ondanks het feit dat in Seattle). Amazon is veel meer een (sterk) -technologie ingeschakeld mediabedrijf, zwaar op de tech – net als Google, Facebook, eBay, Yahoo !, AOL, en in toenemende mate Microsoft, plus duizenden startups.

De hernieuwde belangstelling van de media in Jeff Bezos is helpt ook om het imago van Amazon opknappen – dat het een beetje aangetast en een saaie plek om te werken, in een koele plaats om be– dat is enorm belangrijk in het aantrekken van toptalent.

Hier is een recent voorbeeld van de nieuwe hipness Amazon’s, door Matt Rosoff: Waarom Everybody In Seattle Plotseling wil werken voor Amazon

Hier zijn enkele van de redenen waarom mensen willen werken bij Amazon

#NAAM?

#NAAM?

– Amazon is hard op weg een media bedrijf en dat is sexy.

#NAAM?

– Amazon is het inhuren van een heleboel mensen – 8000 wereldwijd in haar meest recente kwartaal. Momentum is een geweldige opsteker voor bedrijf moreel.

– De belangrijkste reden om te werken bij Amazon is dat er een heleboel van cutting edge projecten aan de gang en dat is de nummer 1 manier om top software engineers te werven. Vergeet extraatjes zoals topkoks in de kantine, de beste ingenieurs willen werken op plaatsen wh

Jeff Bezos is zeer hoog op mijn zeer korte 2012 CEO horloge lijst. Dus is Larry Page, maar meer op hem later.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle