M1’s terugkerende storingen signaal nodig om een ​​nieuw onderzoek

[UPDATE: M1 gewoon een update gestuurd om te zeggen zijn mobiele diensten zijn volledig gerestaureerd, maar sommige van zijn klanten zijn nog steeds melden van problemen met de toegang tot het web.]

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Dankzij mijn mobiele operator M1, mijn telefoon is op dit moment een dood gewicht, niet in staat om te bellen of telefoontjes en sms-berichten te ontvangen, evenals surfen op het web.

Een van de drie mobiele operators van Singapore, heeft M1 geleden nog een andere storing bij deze morgen – de tweede in een maand – en is nog steeds moeite om het probleem op te lossen als ik dit schrijf. Nauwelijks een maand geleden, werd het bedrijf getroffen door een “software-bug”, die zijn mobiele datanetwerk teruggebracht voor zes uur.

Vandaag de dag zijn klanten mee naar diverse sociale media platforms zoals Twitter en Facebook-pagina M1 om hun frustraties over de herhaalde dienst uitval vent. Ik vroeg haar woordvoerder van het bedrijf een keur aan vragen zoals hoeveel klanten zijn getroffen, wat de oorzaak van de storing, en waarom de redundantie en back-up systeem gefaald te schoppen.

Hij stuurde me een verklaring die een replica van een op de website van het bedrijf was. “. Op ongeveer 07:00, sommige klanten M1 begon te ervaren intermitterende spraak en toegang sms-dienst M1 mobiele datadiensten worden niet beïnvloed We streven ernaar om het probleem op te lossen, en oprechte excuses voor het ongemak voor onze klanten. ”

Hoewel de verklaring geeft aan haar mobiele datadiensten worden niet beïnvloed, wat M1 klanten, waaronder ondergetekende, hebben gemeld niet in staat om toegang te krijgen tot online diensten. Anderen hebben aangegeven dat de storing lijkt het bedrijf de 2G- en 3G-netwerken beïnvloeden. En terwijl sommige klanten hun diensten hebben herwonnen, anderen moeten nog

Ik heb een M1 klant geweest sinds ik mijn eerste mobiele telefoon in Singapore, te kiezen voor de underdog in een onlangs geliberaliseerde markt te ondersteunen, en dit besluit heeft mij vrij goed geserveerd, tot voor kort. De mobiele operator is getroffen door een aantal black-outs in de afgelopen paar jaar, met inbegrip van een drie-daagse onderbreking van een jaar geleden, als gevolg van een stroom storing. Het is de ergste netwerkstoring tot nu toe in het land, en waarvoor het bedrijf werd; een boete van S $ 1.500.000, door de industrie regulator, Infocomm Development Authority van Singapore.

In een markt die sterk is verzadigd en geserveerd door slechts twee andere operators, kan M1 enige ruimte voor fouten omdat er niet veel opties kunnen klanten weg te lopen. Echter, het bedrijf nodig heeft om in gedachten te houden dat het nog steeds de kleinste van de drie spelers concurreren in een markt die is het zien van kleine marges en dompelen ARPU (gemiddelde omzet per gebruiker). Als kleine speler, service moet zijn belangrijke onderscheidende factor zijn.

En haar klanten worden steeds ongeduldig. “@ashley” Tweeted:… “Sprong op # M1 prepaid 4G-gegevens voor de iPad Brilliant twee weken geleden Dienst nu omlaag teken van wat komen gaat?

@syazuaniehshr “klonk een tikkeltje meer gefrustreerd:” Haat M1 zoveel bc het is altijd naar beneden !!! “En” @huinatan “ging straight to the point:” Ik denk dat M1 moet gewoon sluiten.

@MrVonsanity “Zei:” Waarom kan ik geen oproepen ?! Ik wil een goedkopere factuur betaling of gratis voor deze maand. Belabberd M1 wat gebeuren met je ?! Je was een goede laatste keer.

Als M1 was inderdaad goed, de borden nu duidelijk zijn dat niet. Hij zei dat het had; gepleegd S $ 116.000.000 in het netwerk upgrades, dus de vraag is nu zal dit voldoende zijn en hoeveel dit zal onnodig worden besteed aan boetes en, compensatie voor klanten.

M1’s management team moet gaan zitten en bepalen wat er mis is voor het bedrijf gegaan. En het moet doen voordat het te laat is.

UPDATE 2: M1 een rapport uitgebracht over de late avond op 4 februari, hier geplaatst in volle

Om ongeveer 07:00 vandaag, onze klanten begon problemen ondervindt waardoor voicecalls op ons mobiele netwerk. Sommige klanten waren ook niet in staat voor het verzenden en ontvangen van SMS of toegang tot mobiele data, met tussenpozen.

We concentreerden ons onmiddellijk onze inspanningen om diensten snel te herstellen. Echter, de complexiteit van het netwerk nodig is ons naar de vele onderling verbonden netwerk entiteiten op te lossen. Dit systematisch proces was nodig om daadwerkelijk herstel van diensten te waarborgen. Full service werd hersteld om 12:15.

M1 heeft onlangs aanzienlijke investeringen om onze mobiele netwerk te upgraden door de integratie van een aantal nieuwe netwerk entiteiten en geavanceerde software functies. Dit is de complexiteit van het mobiele netwerk toegenomen.

Onze voorlopige onderzoeken suggereren dat een call-processing software kwestie onverwacht apparaten van onze klanten had verhinderd van het registreren van het mobiele netwerk. Een volledig onderzoek zal worden uitgevoerd om de oorzaak van het incident te bepalen.

Onze excuses voor het ongemak voor onze klanten veroorzaakt. We nemen dit incident zeer serieus, en in aanvulling op onze eigen onderzoek, zullen we de benoeming van een onafhankelijke deskundige een netwerkarchitectuur en connectiviteit toetsing uit te voeren “, aldus M1 CEO Karen Kooi.” We waarderen onze klanten begrip, geduld en steun, en we willen graag onze klanten een dag van gratis lokale mobiele gesprekken, lokale SMS, MMS en deze zondag als een gebaar van goede wil. “]

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice