Mac Fusion Drive: pro gebruikers beware

Mijn eerste beoordeling van de nieuwe Fusion Apple’s Drive, was positief, vooral omdat het de 1ste hybride aandrijving met voldoende flash capaciteit om gebruikers geven een SSD ervaring – maar met veel meer capaciteit en tegen een veel lagere kosten per GB.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Maar naarmate meer details naar voren, ik heb naar mijn mening veranderd. Fusion Drive zal goed zijn voor occasionele gebruikers van wie het werk zijn niet de verwerking van tientallen GB’s van de gegevens regelmatig te betrekken.

Maar professionals in de biotech, video, muziek, geofysische en andere grote data apps waar de beschikbaarheid is van cruciaal belang moet de Fusion Drive voorkomen. Waarom?

Fusion verwarring; FD is een combinatie van een harde schijf met een 128GB SSD. De lijm die hen bij elkaar houdt is een speciale Mac driver die de beweging van bestanden tussen de SSD en de harde schijf beheert.

Apple’s tech note zegt; Fusion Drive automatisch en dynamisch verplaatst veelgebruikte bestanden naar Flash-opslag voor snellere toegang, terwijl zelden gebruikte items verplaatsen naar de harde schijf. Als gevolg hiervan kunt u genieten van kortere opstarttijden, en omdat het systeem leert hoe je werkt je sneller toepassing gestart en snellere toegang tot bestanden te zien. Fusion Drive beheert dit allemaal automatisch op de achtergrond.

Dit model gaat uit van een gebruiker die niet veel van de bestanden en waarvan de bestanden zijn klein doet verwerken. Anders is de bandbreedte die nodig is om bestanden te verplaatsen zou de schijf en de SSD capaciteit zou onvoldoende zijn stikken.

Gebruikers die multi-gigabyte bestanden regelmatig te verwerken – musici, video-editors, wetenschappers, kunstenaars – zal irriteren starts vinden en stopt het systeem wordt gedwongen om grote hoeveelheden gegevens te verplaatsen naar nieuwe bestanden tegemoet te komen. Er is een betere manier.

Hoe Seagate doet hybride; Seagate Momentus XT hybride algoritmes te nemen over een andere boeg: ze op zoek naar de meest gebruikte kleine bestanden en bewaar ze in de flitser te lezen cache. Dit werkt goed omdat de schijven zijn goed in het ophalen van grote bestanden, en stikken in veel kleine bestanden.

Seagate marketing is te conservatief dimensionering van de flash-cache, dus de SSD voordelen zijn niet consistent zijn voor de doelgroep. Ze zijn noticably sneller, maar al te vaak terugkeren naar standaard schijf prestaties voor drukke power users.

Data-integriteit

Fusion Drive is zoals Time Machine: een blitse functie die power users uit te schakelen, omdat het pijn doet prestaties.

Maar er is een betere reden om de macht gebruikers om de Fusion Drive te voorkomen: data-integriteit.

HFS + is primitief 1980 bestandssysteem tech. Er is geen achtergrondgegevens schrobben, checksums of andere moderne data-integriteit features.

HFS + gaat ervan uit dat schrijft wordt geschreven zoals bedoeld, en dat alles wat te lezen is wat het de bedoeling -, maar als gevolg van vele system-level kwesties die geen veilige aanname. Met FD uw waardevolle bestanden krijgt gelezen en geschreven veel meer – en het gezicht van corruptie elke keer.

De Storage Bits nemen; Mensen die leven op hun Macs werken met grote bestanden te maken mag niet het risico te laten HFS + hun gegevens te bewegen meer dan ze moeten. Er zal corruptie en weet u niet totdat het te laat is. Dat maakt FD een slecht idee voor profs.

Casual gebruikers zal het leuk vinden: het zal hun Mac vlottere maken en verberg de creakiness van de vergrijzing van de Mach kernel. Consumenten die niet beschikken over een grote hoeveelheid gegevens – en de meeste hebben geen idee – zullen zich opereren vanuit de SSD bijna de hele tijd en zullen love it.

En als ze een bestand of 2 te verliezen? Hey, dingen gebeuren. Hoe vaak zullen ze merken?

Reacties welkom, natuurlijk. Les geleerd: handelen in haast, bekeer u op uw gemak.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen