Meizu MX4 Ubuntu Edition beoordeling: A vlaggenschip Linux smartphone review

De MX4 Ubuntu Edition van de Chinese fabrikant Meizu is de tweede Ubuntu smartphone op de markt komen. Oorspronkelijk uitgebracht voor de aankoop alleen gekoppeld aanvraag en uitnodiging, de MX4 is nu beschikbaar voor regelmatige aankoop direct vanaf de website van Meizu bij € 299 euro (ongeveer £ 220). Let wel dat de MX4 Ubuntu Edition is momenteel alleen beschikbaar in de EU.

Canonical plannen aangekondigd om de haven de populaire Ubuntu Linux-distributie Ubuntu als voor Telefoons in januari 2013 en in april van dit jaar hebben we de eerste Ubuntu telefoon beoordeeld – de Aquaris E4.5 Ubuntu Edition van de Spaanse fabrikant BQ.

Net als de BQ-telefoon, de Meizu MX4 is veel meer een inrichting voor early adopters, omdat Ubuntu voor Telefoons is nog in de ontwikkelingsfase. Terwijl de € 169,90 Aquaris E4.5 is een mid-range telefoon, de Meizu MX4 levert aanzienlijk meer rekenkracht voor € 299. Het draait op een Meizu-customized octa-core MediaTek MT6595 SoC met vier ARM Cortex-A17 en vier ARM Cortex-A7 kernen, met een PowerVR G6200 GPU om de graphics te behandelen, alles ondersteund door 2 GB RAM LPDDR3.

Ook als de BQ-telefoon, de Meizu MX4 is een bestaand model, dat heeft gehad Ubuntu geport naar het. Het “ouder” -versie van de MX4 loopt het Flyme besturingssysteem dat is gebaseerd op Android. Verschillende reviewers hebben gezegd dat Flyme eerder zo is buggy, zelfs in zijn huidige vorm, Ubuntu voor Telefoons kan een betere ervaring op deze telefoon te leveren. Met de Flyme versie is er een keuze uit 16B of 32 GB intern geheugen, maar de Ubuntu-versie biedt slechts 16GB. In tegenstelling tot op de BQ Aquaris 4.5, is er geen Micro-SD-slot voor optionele uitbreiding van de opslagcapaciteit.

De Meizu MX4 Ubuntu Edition heeft een 5.36-inch (diagonaal) beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1152 pixels, het geven van een pixeldichtheid van 418ppi (de 5,5-inch iPhone 6s Plus, daarentegen, biedt 401ppi). De display, een gezamenlijke ontwikkeling tussen Sharp en JDI, gebruikt NEGA LC (negatieve diëlektrische anisotropie liquid crystal) technologie, in een gedraaide nematische ontwerp dat hogere prestaties dan de eerdere positieve TN-panelen biedt. De MX4 maatregelen 75.2mm breed en 144mm diep en 8.9mm dik.

De Meizu MX4 Ubuntu Edition smartphone in het profiel;. Meizu / Canonical

De Meizu MX4 is een goed uitziende smartphone die wat stijlkenmerken uit de Samsung Galaxy S6 leent. De aluminium / magnesium legering frame heeft zacht afgeronde hoeken en soepel gerold randen mengen in het ondiepe rondingen van de rug, dus zelfs al heeft de breedte die nodig is om het grote display tegemoet te komen, het zit zeer comfortabel in de hand. Het is beschikbaar in twee uitvoeringen: mat zilver of mat goud. Ondanks de schijnbare verschijning op de Meizu website, de ‘zilveren’ finish toestel heeft een glanzend witte plastic achterkant, die eruit ziet alsof het heel gemakkelijk krassen. Deze hele achterkant moet worden verwijderd om toegang te krijgen tot de Micro-SIM slot – een lastige zaken want er is slechts een kleine koevoet slot en de achterkant is hardnekkig op zijn plaats gehouden door de 14 kiekjes.

De Meizu MX4 Ubuntu Edition met de achtercover verwijderd. De batterij is zichtbaar, maar niet worden verwijderd, en de Micro-SIM-slot is te zien op linksboven, net onder de power knop;. Terry Relph-Knight.

Vroege beoordelingen van de Meizu MX4 Ubuntu Edition merkte op dat, ondanks wat lijkt een vrij hoge-capaciteit batterij (3,100mAh) zijn, levensduur van de batterij was in een dag en de telefoon werd warm tijdens het gebruik. Op basis van het gebruik van de batterij statistieken voor onze review-exemplaar, lijkt levensduur van de batterij te zijn rond 27 uur (voor licht gebruik). Na langdurig gebruik, heeft de achterkant van de telefoon merkbaar warm worden. De BQ E.4.5 Ubuntu Edition ook in eerste instantie last van een korte levensduur van de batterij, maar dit was opgelost door een update voor het besturingssysteem kort na de lancering.

BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition beoordeling: Een veelbelovende start

Screen capture van de prestaties van de batterij op de Meizu MX4 Ubuntu Edition. Terry Relph-Knight.

Een dunne hoogtepunt van gepolijst zilver (of goud) om het frame zet het vel Corning Gorilla Glass 3 die is gebonden aan de voorkant om het scherm te beschermen en vormen de OGS ( “One-Glass Solution”). De breedte bezel aan weerszijden van het scherm slechts 2,6 mm, waardoor een scherm naar frontpaneel verhouding van 79 procent op het MX4, die blijkbaar bij de grens voor smartphones. Een 11mm rand boven het scherm is voorzien van een centrale sleuf voor de oortelefoon / luidspreker, aan de rechterkant van de luidspreker is de ambient light sensor, en 16mm aan de rechterkant van dat de camera aan de voorkant lens. De gecombineerde druk op de knop en statuslampje bezet middelpunt van de 11mm grens onder het display.

Op de achterkant van de MX4, een 14mm schijf van gecoat Gorilla Glass 3 beschermt de achterste camera lens en de zwarte rand. Dit detail kan bedoeld zijn om de lens, die slechts ongeveer 2mm over te maken, groter lijken dan het is. Deze ‘lens’ steekt iets buiten de achterzijde van de telefoon, waardoor het kwetsbaar voor verwijderen van vuil en krassen wanneer de MX4 wordt gelegd op zijn rug. Onder de lens is een twee-kleuren LED-flitser.

Eenmaal opgeladen, kan de telefoon worden opgestart door een korte druk op de aan / uit-knop aan de rechterkant van de bovenrand. Op de eerste boot verschijnt er niets te gebeuren voor een paar seconden, en dan de power-up splash screen weergegeven, gevolgd door een reeks eenmalige installatie schermen – Taal, Lock beveiliging (swipe, none, wachtwoord of het wachtwoord), Wi -Fi, locatie en verbetering van ervaring. Er is dan een korte on-screen handleiding over Ubuntu gebaren die onmogelijk te slaan lijkt.

Met een geactiveerde Micro-SIM-kaart en een netwerkverbinding, kan het systeem updates direct worden gedownload en geïnstalleerd door te kiezen Systeeminstellingen van de draagraket en vervolgens updates selecteren. Echter, met het oog op app-updates gebruikers wordt gevraagd om in te loggen met hun Ubuntu ID ontvangen. Als u nog niet over een Ubuntu-ID, moet u een te maken.

In aanvulling op de kracht en volume knoppen en de on-screen touch controles, de MX4 een keer bediend knop in het midden van het onderste scherm surround. Dit wordt begrensd door een cirkel die kan worden verlicht door een witte LED-statusindicator. Met de telefoon ontgrendeld, het aanraken van deze knop toont één scope is geselecteerd als eerste in orde is.

De MX4’s NEGA 418ppi display toont gedurfde verzadigde kleuren met grote helderheid en definitie. Dit komt het besturingssysteem graphics, die schoon en kleurrijk uit, maar de kleur ziet er een beetje oververzadigd op foto’s en video.

De MX4 heeft een Sony IMX 220 20,7-megapixel camera achter sensor die, in combinatie met de vier-kanaals 1,5 Gbps ISP (Image Signal Processor), heeft blijkbaar de mogelijkheid om te schieten 4K video bij 30 fps. Onder Ubuntu, maar video is beperkt tot 1080p. Er is een dubbele kleurtemperatuur flash (5,500K en 2,200K) voor de warmere, meer natuurlijk ogende, nog steeds portretten. De lens van de camera is een vijf-element F2.2 eenheid, 2.8mm in diameter met een 4.8mm brandpuntsafstand.

Een fijne kwaliteit schot van 20,7-megapixel camera achter de MX4’s;. Terry Relph-Knight.

Net als op de BQ telefoon, de Ubuntu-camera app biedt drie beeldinstellingen (Basic, Normal en Fine), hoewel deze invloed hebben op compressie in plaats van de resolutie, met de instelling Fijn wat resulteert in het minst beeldcompressie. Er is ook een HDR (High Dynamic Range) aan / uit-instelling. De app instellingen zijn voor beide camera’s, de camera aan de voorkant heeft een vier-element f2.0 lens en een 2-megapixel Sony IMX 208 sensor.

De ervaring van Ubuntu voor Telefoons is een beetje anders tussen de BQ Aquaris 4.5 en het Meizu MX4, elk vertonen verschillende kleine glitches. Bijvoorbeeld, de Meizu telefoon lijkt niet in staat om automatisch opnieuw op te pakken de standaard wi-fi verbinding na buiten bereik verplaatst of is uitgeschakeld, dat is geen probleem met het BQ apparaat.

De Meizu MX4 Ubuntu Edition biedt een aantal high-end hardware features tegen relatief lage kosten, maar Ubuntu voor Telefoons lijkt niet in staat, maar toch, ten volle te profiteren van de hardware. In vergelijking met de BQ Aquaris E4.5, zou je denken dat extra processing power van de Meizu MX4’s is merkbaar responsiever zou maken. Terwijl sommige apps sneller doen op de MX4 te laden, het verschil tussen de twee telefoons is niet zo geweldig in dit opzicht.

Als u in het bijzonder wilt een Ubuntu-smartphone u kunt ervoor kiezen om de Meizu MX4 te kopen voor haar styling, hoge resolutie 5.36-inch display en 20,7-megapixel camera achter. Echter, wilt u wellicht ook om te kijken naar BQ’s nieuwe € 199,90 Aquaris E5 HD Ubuntu Edition, die een 5-inch scherm, een 13-megapixel camera achter en 16 GB aan opslagruimte (plus een Micro-SD-kaartsleuf) heeft.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop