Mobile hebben het meeste voordeel van lagere stroomverbruik

Als ze ingezet bepaalde technologieën en algoritmen, kunnen telco’s en service providers hun netwerk stroomverbruik trimmen door tot 90 procent.

Onder verwijzing naar het onderzoek dat vandaag is vrijgegeven, GreenTouch; geïdentificeerde modellen gebaseerd op communicatienetwerk protocollen, architecturen en technologieën gezegd kon het energieverbruik slash met maximaal 90 procent. Hij meet de energie-efficiëntie als de verhouding van bruikbare verkeer dat door een netwerk en totale energie die nodig is om het verkeer te ondersteunen dan een jaar.

Zij voegde daaraan toe dat de mobiele netwerken het meest van energie-efficiënte initiatief ten goede zou komen als zij waren de meest inefficiënte, maar snelst groeiende netwerken van vandaag op het gebied van data volumes. Mobiele netwerken kunnen tik potentiële verbeteringen van maximaal 1.043 keer, zei GreenTouch.

Het onderzoek geëvalueerd verschillende soorten netwerken, ze te vergelijken met architecturen vanaf 2010 tegen degenen die protocollen en technologieën aangeprezen door de wereldwijde consortium netwerk energie-efficiëntie aangenomen.

GreenTouch’s 53 leden opgericht in 2010 door Alcatel-Lucent, bestaan ​​uit verschillende sectoren, zoals telco’s, netwerk-apparatuur makers, academische onderzoekslaboratoria en overheidsinstellingen, waaronder China Mobile, Huawei, Indian Institute of Technology in Delhi, en ZTE. In 2015, het consortium streeft naar topologieën, protocollen en technologieën die kan helpen om het netwerk van energie-efficiëntie van 1000, in vergelijking met statistieken in 2010 aan te bieden.

Sprekend op de website in een telefonisch interview, Ric Clark, Asia-Pacific vice-president van business strategieën bij Alcatel-Lucent, zei netwerken groeit exponentieel te ondersteunen; toenemende mobiele adoptie en gebruik.

Bovendien, meer zijn op weg in de richting van cloud-diensten en toepassingen. Er niets aan, zou dit de uitbreiding van cloud goedkeuring een belangrijke bijdrage aan netwerkcapaciteit te worden, in het bijzonder, voor data centers, zei Shanghai gevestigde Clark, die een adviserend lid van de commissie in een van GreenTouch onderzoek eenheden.

Hij voegde toe dat GreenTouch onderzoek bleek datacenters moet worden geoptimaliseerd voor een betere stroomverbruik. Maar, merkte hij op dat de meerderheid van de mensen, de toegang tot cloud deed dat via draadloze netwerken, dus het zou meer impact te analyseren en de energie-efficiëntie van draadloze netwerken.

“De meeste mobiele netwerken zijn voor het eerst gebouwd om dekking te bieden, te maximaliseren klantenbestand, en dan bouwen capaciteit. Dat zelf compromis in de manier waarop netwerken werken kunnen veroorzaken”, aldus Clark.

Telco’s wereldwijd zijn het vaststellen van doelstellingen om het energieverbruik te verminderen niet alleen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen inspanningen, maar ook om de kosten te beheren, voegde hij eraan toe.

Volgens GreenTouch, netwerken zijn goed voor ongeveer 75 procent van de totale elektriciteitsrekening exploitanten. In volwassen landen, energie draagt ​​gemiddeld 7 procent van de operationele kosten van een operator. In opkomende landen, deze pieken tot 20 procent.

Clark merkte telco’s en service providers in Azië-Pacific geconfronteerd met dezelfde druk op de kosten, vooral in landen waar de kwaliteit elektriciteitsnetten kan niet altijd beschikbaar zijn. In India bijvoorbeeld, veel dienstverleners vertrouwen op back-up generatoren om ervoor te zorgen hun netwerken blijven up and running, besteden een derde van hun budget aan diesel. Hij voegde eraan toe dat bijna de helft wordt besteed aan air-conditioning.

“Dus op zoek naar zaken als ambient koelen wordt bijzonder relevant [voor markten als India]. Een deel van de energie-efficiënte technieken zoals kleine cel-mailadres dat,” legde hij uit, en merkt op dat kleine cel systemen zelf kunnen koelen en niet het genereren van veel macht omdat zij zijn klein.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De GreenTouch onderzoek heeft geavanceerde modellering om potentiële netbeheer te simuleren in 2020, met de overwegingen voor grote pieken in het communicatieverkeer in de komende 10 jaar. Het gebruikte prognoses en trend projecties, analytische berekeningen, en het netwerk simulaties, en keek naar potentiële energie-efficiëntie verbeteringen en energiebesparingen. De berekeningen zijn gebaseerd op wat het heeft geïdentificeerd als best practices, netwerktopologieën en protocollen.

De bevindingen zullen beschikbaar zijn voor service providers worden gemaakt, op basis van het consortium.

Clark zei: “Wat we vandaag aankondigen is een meer coherent model dat aantoont, via een reeks initiatieven opgenomen in het netwerk, kunt u dat de doelstelling van het verminderen van de macht door 1.000 keer te bereiken.

Het model houdt al deze initiatieven op een klant per klant en het netwerk-by-netwerk basis. Operators kunnen dan, op basis van hun huidige netwerk technologie, ambities rond de groei, en het netwerk re-engineering, te identificeren wat zijn de meest belangrijke stappen te nemen om het energieverbruik te verminderen. Dus het is een gids voor service providers.

Aanbevolen initiatieven zijn, kleine-cel netwerken, in dichte stedelijke omgevingen, discontinue transmissies tijdens de non-verkeer intervallen en GreenTouch eigen Beetje Interleaved Passive Optical Network (Bi-PON) protocol.

Volgens Clark, de total cost of ownership van small-cell-netwerk-systeem is tot 50 procent lager dan een traditionele macro-netwerk inzet. De voormalige verbruikt minder stroom, is koeling niet nodig is, en neemt minder onroerend goed, zei hij.

Hij wees er ook op grote schaal antennesysteem waarin hij zei geoptimaliseerd het gebruik van antennes, dus minder energie verbruiken. Dit netwerk architectuur biedt meer antennes bij elkaar en selectief richt zich – in plaats van uitzendingen – radiosignalen in de richting van beoogde gebruikers. “Je kunt meer selectief in waar je het verzenden van gegevens en de focus van de radio-energie in de richting van een eindgebruiker, in plaats van uitzending, die meer stroom verbruikt”, aldus Clark.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’