Netneutraliteit: Een oplossing zoekt een probleem

In februari van dit jaar een schandaal ontstond rond, de prestaties van Netflix op bepaalde ISP’s. De implicatie was dat de ISP’s werden pesten arme, scrappy weinig Netflix in het betalen van meer internetverkeer te sturen op de ISP netwerken. Alleen strenge, door de overheid afgedwongen netneutraliteit zou een dergelijke gruwelijke gedrag te stoppen.

Het zijn allemaal leugens.

De grafiek hieronder, door Dan Rayburn op StreamingMediaBlog.com, laat zien wat er gebeurd is, maar niet waarom. (De gegevens zijn gebaseerd op een rapport met de titel “ISP Interconnectie en haar invloed op de Consumer Internet Prestaties” door Measurement Lab.)

Afbeelding via StreamingMediaBlog.com

Zoals Rayburn vertelt, plotseling

Maar niet alle ISP’s, Cablevision en Cox, die Open Connect connecties had met Netflix, hadden niet dezelfde daling ervaren.

Er zijn veel producenten van inhoud op het internet, maar niemand is in een klas met Netflix. ‘S Avonds, tijdens Netflix spits, Netflix inhoud, bijna alle downstream, vormt ongeveer een derde van alle breedband internet verkeer. De klassieke Internet routing systeem is niet ontworpen voor dit soort volume. Dat is de reden waarom directe verbindingen van Netflix naar de grote ISP’s zijn de enige manier om het verkeer te bewegen om de klanten adequaat te houden.

De snelle en gelijktijdige wijzigingen die u ziet in de grafiek voor de prestaties op meerdere, afzonderlijke ISP netwerken punten aan een externe, gemeenschappelijke factor als oorzaak, en inderdaad was er één: Cogent, een tussenproduct Transit ISP dat Netflix heeft als klant. Aansluitingen op de drie grote ISP’s aan de overkant van Cogent waren ernstig aangetast gedurende de periode vermeld in de grafiek. Cogent was begonnen prioritering van het verkeer van haar retail klanten boven die van haar wholesale klanten, waaronder Netflix, in tijden van zware netwerkgebruik dat de capaciteit van Cogent te leveren het verkeer wordt getrokken door eindgebruikers gespannen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Netflix hoefde niet Cogent te gebruiken en de tweede wijziging van de bovenstaande grafiek komt overeen met de tijd dat ze verhuisden verkeer elders. Maar uiteindelijk, directe interconnectie is de enige manier om te gaan voor een bedrijf als Netflix. Het is een veelgebruikte techniek in het bedrijf, zoals StreamingMediaBlog.com nogmaals toont

afbeelding via StreamingMediaBlog.com

De andere nog grotere leugen die verteld om netneutraliteit te verkopen, dat ISP’s die zij het niet eens met konden censureren, is de ergste vorm van bangmakerij, en er is niet eens een valse voorbeeld zoals hierboven aan te wijzen. ISP’s hebben geen interesse in iets dergelijks te doen en alle groten hebben bedongen om de regels te verbieden van het blokkeren van inhoud op die manier. En toch mensen als Al Franken nog netneutraliteit een First Amendment probleem noemen.

De vermeende oplossing van het veronderstelde probleem herindeling van breedband internet service als een telecommunicatiedienst grond van de Wet Federal Communications, zouden ISP’s te onderwerpen aan hetzelfde niveau van regelgeving die het telefoonsysteem zo innovatief voor al die jaren. Stel je voor hen hebben om toestemming om een ​​functie te veranderen of toe te voegen een dienst te krijgen. En een probleem dat niet bestaat opgelost.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Ik weet dat ik dank dit jaar dat we niet volledig hebben verpest onze Internet service in dit land nog door het toepassen van een depressie-tijdperk wet aan.

Hoed topje naar Larry Downes op Forbes.com.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond