Nieuwe Wi-Fi-standaard zal niet vervangen Ethernet

De volgende evolutie van de Wi-Fi-standaard – 802.11ac – belooft snellere draadloze snelheid van de verbinding en de hogere data transfer rate dan zijn voorganger, en zal stimuleren videodistributie en het uploaden en downloaden van grote bestanden. Het zal echter niet Ethernet volledig vervangen door de lagere kosten van draadverbindingen, analisten opgemerkt.

Gregory Potter, analist bij onderzoeksbureau NPD In-Stat, zei dat de nieuwe specificatie biedt een aantal voordelen ten opzichte van de huidige 802.11n-standaard. Deze omvatten een snellere totale snelheid van de verbinding van meer dan 1 Gbps en meer energiebesparing bij gebruik op mobiele apparaten, verklaarde hij.

Kelly Davis-Felner, marketing director bij Wi-Fi Alliance, voegde eraan toe dat 802.11ac actief is in de minder gebruikte 5 GHz frequentieband, waardoor het een aantrekkelijke optie om de capaciteit Wi-Fi-netwerken “uit te breiden naarmate consumenten steeds aangesloten mobiele apparaten te nemen en maakt gebruik maken van data-hongerige apps.

De nieuwe standaard bereikt ook hogere doorvoer door uitbreiding van de luchtinterface gehanteerde begrippen 802.11n zoals bredere radiofrequentie (RF) bandbreedte, meer MIMO (multiple-input multiple-output en) ruimtelijke stromen en hoge dichtheid modulatie gereageerd Filomena Berardi , senior Wi-Fi analist bij IMS Research.

In termen van dwingende use cases voor de nieuwe Wi-Fi-specificatie, Potter geĆÆdentificeerd videodistributie als een voorbeeld van.

“Stel je voor dat je kabeldecoder draadloos voeden video [inhoud] om tv’s in andere kamers in het huis,” zei hij, eraan toevoegend dat de overdracht van grote bestanden vanaf mobiele apparaten naar huis computers ook zouden kunnen profiteren.

Davis-Felner opgemerkt zowel consumenten- en zakelijke producten zal een impuls van de nieuwe specificatie te ontvangen. “Apparaten, variĆ«rend van laptops, tablets, printers tot tv’s, huishoudelijke apparaten en smartphones zal voordelen in prestaties en bandbreedte capaciteit te zien, alsmede profiteren van de minder drukke frequenties,” legde ze uit.

De verbeterde nieuwe specificatie zal niet volledig vervangen moeten ondernemingen voor Ethernet, hoewel, maar vullen, zei Berardi.

Potter voegde eraan toe dat kleine bedrijven en thuiskantoren (SOHO) grotendeels hebben ertoe geleid dat de trend van de Wi-Fi vervangen Ethernet al jaren en met de nieuwe specificatie, hij verwacht dat deze trend uit te breiden tot grote bedrijven.

Er zullen nog steeds bedrijven kiezen voor Ethernet-kabels te gebruiken vanwege de lagere kosten en een hoop kantoorgebouwen zijn al bedraad voor Ethernet, zei hij. Het is ook voordeliger voor bedrijven met groeiende aantal personeelsleden om te kiezen voor bekabelde verbindingen, voegde hij eraan toe.

Consumenten moeten overtuigen; De NPD In-Stat zei analist het onderzoeksbureau had eerder voorspeld zullen er 700 miljoen 802.11ac-apparaten verscheept in 2015. Tijdens de eerste fase, hoewel, fabrikanten zullen de uitdagingen in het overtuigen van consumenten worden geconfronteerd met nieuwe netwerkapparatuur aannemen, hij vermeld.

Dat gezegd hebbende, er zullen altijd consumenten die willen dat de “nieuwste en beste” tech gadgets en deze demografische zal de ene drijvende eerste adoptie.

Davis-Felner merkte op dat de industriestandaard voor 802.11ac wordt nog steeds ontwikkeld door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) momenteel, en zal naar verwachting worden afgerond in 2013. Ze voegde eraan toe dat de Wi-Fi Alliance verwacht apparaten gecertificeerd met zien de specificatie in late-2012 of begin 2013, met een hogere opname van deze apparaten vanaf volgend jaar verder.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro