Nitro PDF Professional 6 Toetsing

Bijna alle ‘kenniswerkers’ ontmoeting PDF (Portable Document Format) bestanden in het kantoor – zij het op een casual of episodische basis, of als onderdeel van een gestructureerde en regelmatige workflow. Geïntroduceerd in 1993, heeft PDF alleen een open standaard is sinds juli 2008, dus het is niet verwonderlijk dat zijn schepper Adobe nog steeds domineert de PDF-markt met zijn vrije Reader en Acrobat Standard (£ 275 ex. BTW), Pro (£ 445) en Pro Extended (£ 649) creatie / management producten.

Als je niet bij de prijs van Acrobat hebt huiverde, je bent ofwel een (zeer) gepleegd Adobe klant of de kosten is geen object voor uw bedrijf. Echter, de meeste kleine en middelgrote ondernemingen, en een toenemend aantal grote bedrijven, kijken naar hun begrotingen heel voorzichtig deze dagen. Dit is niet onopgemerkt gebleven door externe ontwikkelaars van meer betaalbare Acrobat alternatieven. Prominent onder de laatste is Nitro PDF Software, waarvan de Nitro PDF Professional 6 is bedoeld om het grootste deel van de functionaliteit van Acrobat 9 Standard voor slechts $ 99 (61?) – Ongeveer een kwart van de prijs. Laten we eens zien hoe goed zij beheert.

Installatie & interface; Net als zijn voorgangers, Nitro PDF Professional 6 is een alleen Windows-applicatie, maar het ondersteunt de desktop (2000, XP, Vista, 7) en de server (2000, 2003, 2008) versies – met inbegrip van 64-bits versies – je bent waarschijnlijk te eisen. Voor de desktop te installeren, die ging van een leien dakje op onze test-pc, dan heb je 300 MB vrije ruimte op de harde schijf en ten minste 512 MB RAM nodig hebt (we kunnen de minimum CPU eis, een Pentium III, als gelezen duren).

Bij het opstarten van Nitro PDF Professional 6, dan heb je meteen de nieuwe Ribbon-interface, rond ‘n’ knop en werkbalk Snelle toegang, die allemaal voorzien zijn van een opmerkelijke en weloverwogen gelijkenis met Office 2007 user interface van Microsoft. De linker Ribbon component, gereedschap, houdt het regelmatig gebruikte instrumenten (Hand, Zoom, Zoeken, Tekst kopiëren en Edit) zichtbaar, terwijl een reeks van tabs – Maken en converteren, Invoegen en bewerken Review, Forms, Beveiligen en ondertekenen, Bekijk en Help – brengen de juiste toolsets om mee te doen.

Nitro PDF Professional gebruikersinterface combineert elementen van MS Office 2007 en Adobe’s Acrobat.

Een navigatiepaneel aan de linkerkant van de werkruimte kunt u bladwijzers, pagina’s en digitale handtekeningen te bekijken in bijna precies dezelfde manier als Acrobat doet. Ook zeer Acrobat-achtige is de lijst met opmerkingen aan de voet van de werkruimte. Als u hebt gebruikt Office 2007 en Acrobat, vindt u tal van bekende elementen in Nitro PDF Professional 6 vinden, en het zou niet lang duren om je weg te vinden te nemen.

Kenmerken; De kern van functionaliteit Nitro PDF Professional 6 is het converteren van bestanden van en naar PDF. De conversie engine in versie 6 is gereviseerd tot 50 procent betere prestaties te leveren, volgens het bedrijf. Ondersteuning voor PDF / A-bestanden (een subset van de PDF-standaard geschikt voor archiveringsdoeleinden) wordt toegevoegd in de nieuwe versie, samen met wat beweerde de ‘s werelds beste, meest accurate’ PDF-to-Word-conversie.

U kunt PDF’s maken op verschillende manieren: slepen en neerzetten van een ondersteund bestandstype (waarvan de moedermaatschappij toepassing is geïnstalleerd op uw systeem) op Nitro PDF (pictogram op het bureaublad of open venster), door met de rechtermuisknop te klikken in Windows Verkenner, of vanuit Microsoft Office ( 2003, 2007) applicaties. Uiteraard kunt u bestanden converteren vanuit het tabblad Nitro PDF’s Maken en converteren, en ook door te drukken naar Nitro PDF vanuit elk programma dat kan afdrukken.

Mirroring Acrobat 9, Nitro PDF kunt u PDF-bestanden te combineren, hetzij vanuit de applicatie of door rechts te klikken in Windows Verkenner en te kiezen voor ‘Combineer bestanden in Nitro PDF’. Als alles in elkaar, de pagina’s van uw gecombineerde PDF kunnen worden herschikt en verbeterd op verschillende manieren via de website toolset (op het tabblad Invoegen en bewerken) en de linker Pages thumbnail ruit. Er is geen equivalent van Acrobat 9’s Portfolio-functie, echter, waar u kunt slepen en de inhoud vallen in een PDF-bundel en weer te geven in een verscheidenheid van manieren (met inbegrip van een Cover Flow-stijl display).

De andere kant van de medaille – draaien PDFs in bewerkbare documenten – is ook gedacht. De belangrijkste conversie optie is van PDF naar Word, met verschillende lay-out behoud-versus-bewerkbaarheid instellingen. U kunt ook converteren naar RTF, platte tekst of gewoon alle afbeeldingen in het PDF-extract (BMP, JPG, PNG of TIF). Als u wilt proeven van Nitro PDF’s PDF-to-Word conversie dapperheid voor het kopen of trialling de desktop product, heeft het bedrijf onlangs een gratis online service.

iets wat niet mogelijk is in Acrobat – je kunt niet alleen de tekst in een PDF, maar ook alle afbeeldingen die het bevat te bewerken. Het beeld aanpassen, regeling en sizing tools zijn eenvoudig, maar welkom.

Nitro PDF Professional kunt u afbeeldingen in PDF-bestanden te bewerken – een functie die Acrobat momenteel ontbreekt.

Andere functies op het tabblad Invoegen en bewerken kunt u kop- en voetteksten, afbeeldingen en watermerken toe te voegen, te manipuleren pagina’s, bestanden toevoegen en bookmarks en links toevoegen.

Voor veel bedrijven met een meer gestructureerde workflows, de mogelijkheid om PDF-bestanden te annoteren als ze in aanbouw of beoordeling is van het grootste belang. Nitro PDF Professional heeft een goede baan te repliceren Acrobat-functies in deze afdeling – en misschien wel maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen via de Ribbon-interface dan de meer traditionele UI van Adobe. Reacties (van meerdere gebruikers) kunnen worden weergegeven of verborgen in een ruit aan de voet van de werkruimte, samengevat in een apart PDF of geëxporteerd.

Nitro PDF heeft een volledige set van annotatie en beoordelen van gereedschappen.

PDF’s worden op grote schaal gebruikt als een voertuig voor het creëren en het invullen van formulieren, en Nitro PDF Professional heeft een goede set van tools voor dit doel. U kunt zelfs JavaScript toevoegen aan uw formulieren meer interactief te maken.

Beveiligingsfuncties zijn een must voor zakelijke, juridische of gouvernementele workflows, waar gevoelige documenten gewoon moet niet worden gelezen, afgedrukt of bewerkt door de verkeerde mensen. Net als Acrobat, Nitro PDF biedt zowel op basis van wachtwoorden en op certificaten gebaseerde beveiliging.

Uitvoering; Onze test PDF was een 1MB bestand met een complexe 28-pagina-indeling met inbegrip van meerdere kolommen tekst, afbeeldingen en tabellen. Na ongeveer 12 seconden van de verwerking, Nitro PDF Professional omgezet dit een 15.6MB Word 2007-bestand met behulp van de standaard ‘Hoge bewerkbaarheid (met lay-out)’ setting. We waren erg onder de indruk van het geconverteerde bestand, die een uitstekende lay-out behoud toonde met de juiste doorlopende tekst columns, goed opgemaakte tabellen en afbeeldingen op de juiste plaats.

Nitro PDF blinkt uit in het omzetten van complexe PDF-bestanden naar Word-bestanden: vergelijk het originele bestand (boven) op de omzettingen door Nitro PDF (midden) en Acrobat 9 (onderaan).

Ter vergelijking, hoewel Acrobat 9 een veel kleiner (1.43MB) Word-bestand geproduceerd, de lay-out behoud was beduidend lager in alle afdelingen.

Conclusie; Adobe’s Acrobat is een gepolijste product met een aantal functies die niet door Nitro PDF Professional aangeboden (inclusief de mogelijkheid om te creëren en weer te geven collecties van gerelateerde PDF-inhoud in de portfolio’s, gereedschappen voor redigeren om gevoelig materiaal te verbergen binnen PDF’s en multimedia en 3D-ondersteuning). Maar Nitro PDF overeenkomt met het grootste deel van de functionaliteit van Acrobat 9 Standard, overschrijdt in plaatsen, en is minder dan een kwart van de prijs. Het voert ook goed, met name in PDF-to-Word-conversie. Hoewel het niet het enige Acrobat-alternatief beschikbaar is, elk bedrijf dat PDF-bestanden regelmatig omgaat moet Nitro PDF Professional uit te proberen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop