Op de vooravond van Facebook IPO, Zonlicht bloot 3000000000 $ fiscaal voordeel

De Sunlight Foundation publiceerde een bloot onthullend, onder andere, dat Facebook IPO exploiteert een fiscale maas in de wet om te voorkomen dat het betalen van belastingen voor de komende jaren: een geschatte $ 3000000000 belastingvoordeel.

Dat klopt: het bedrijf vandaag de dag geschat op een waarde van $ 104.000.000.000 te zijn en de grootste beursgang in de geschiedenis is al reeks van het betalen van belastingen te krijgen.

Het is een volkomen legaal belasting zet dat voelt … een of andere manier crimineel.

Senator Carl Levin (D-Mich) voelt zich op dezelfde manier. Maandenlang heeft Senator Levin campagne gevoerd de Senaat tegen de deplorably enorme fiscaal voordeel Facebook is ingesteld om te ontvangen met zijn beursgang.

Volgens Senator Levin, zal Facebook een lage voorraadwaarde op de boeken (Facebook’s deponeringen vermelden 6 cent) te zetten. Het zal verliezen later dossier voor hun werkelijke waarde (net aangekondigd op $ 38 / aandeel).

Facebook zegt dat het zal, zoals toegestaan ​​door de wet, later beweren inhoudingen op het verschil. Dan, verder krijgen over een restitutie voor dit “verlies” van twee jaar terug voor belastingen reeds betaald. Facebook heeft gezegd dat ze deze zogenaamde “verlies” 20 jaar vooruit te dragen.

Facebook krijgt een flinke belastingteruggaaf en vermijdt belastingen voor de jaren, mogelijk de komende decennia.

Alles bij elkaar, senator Levin zegt dat de maas in de wet zal een geschatte $ 3000000000 fiscaal voordeel in Facebook’s schatkist te zetten.

Nogmaals ik herformuleren: dit is wettelijk en Facebook’s acties binnen de wet. Die 1% zijn een aantal mooie slick-spelers.

Dit is allemaal de reden waarom voor Senator Levin, Mark Zuckerberg is de poster kind voor het Amerikaanse belastinghervorming – en Facebook is een schoolvoorbeeld van Amerika’s oneerlijk en onrechtvaardig vennootschapsbelasting mazen.

In zijn toespraak van de Senaat vloer legt Senator Levin in detail

Volgens haar aanmeldingen, toen Facebook gaat naar de beurs, de heer Zuckerberg is van plan om opties uit te oefenen tot 120 miljoen aandelen van de aandelen te kopen voor 6 dollarcent per aandeel.

aandelen van de heer Zuckerberg, uiteraard, gaan veel meer dan 6 cent, een totaal van ongeveer $ 7.000.000 waard zijn, zullen ze blijkbaar meer dan 600 keer de moeite waard zijn zo veel, iets wat in de buurt van $ 5000000000.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Hier is waar de belasting loophole wordt geleverd in het kader van de huidige wetgeving, Facebook kan -. Volkomen legaal – vertel investeerders, het publiek en de toezichthouders dat de aandelenopties ontving hij de kosten van het bedrijf slechts 6 dollarcent per aandeel – dat is de kosten die op de boeken van het bedrijf .

Maar het bedrijf kan ook – volkomen legaal – later indienen van een aangifte te beweren dat diezelfde opties kostte het bedrijf iets dicht bij wat de aandelen daadwerkelijk verkopen voor later – misschien $ 40 per aandeel.

En het bedrijf kan een fiscale aftrek voor zo ver grote hoeveelheid nemen. Dus de boeken tonen een zeer winstgevend bedrijf – winstgevend, deels als gevolg van de relatief geringe kosten van de vennootschap toont haar boeken voor de aandelenopties verleent aan haar werknemers.

Maar wanneer het tijd is om belastingen te betalen, betalen Uncle Sam, de maas in de fiscale code kan het bedrijf een fiscale aftrek te nemen voor een veel grotere kosten dan ze te laten zien op hun boeken.

Daarnaast is Facebook bij wet toegestaan ​​om terug te dragen naar de zogenaamde “verlies” als gevolg van deze aftrek voor twee jaar in het verleden, wat betekent dat het kan een belastingteruggave voor de inkomstenbelasting, dat het in de afgelopen twee jaar heeft betaald claimen – een terugbetaling van het bedrijf schat op een half miljard dollar.

Dus in plaats van het betalen van belastingen aan de schatkist, zal dit winstgevend bedrijf een flinke restitutie voor reeds betaalde belastingen te vorderen.

Maar dat is niet alles.

Het bedrijf zegt dat het zal, zoals toegestaan ​​door de wet, ook de voortgang van de zogenaamde verliezen als gevolg van deze belastingaftrek tot 20 jaar in de toekomst, zodat er geen belasting is verschuldigd in de komende jaren verminderen. Al met al, zou dit uitvlucht Facebook geven een fiscaal voordeel van maximaal $ 3 miljard.

Nu, het eindresultaat is dat een winstgevende Amerikaanse bedrijf – een succesverhaal – zou moeten betalen geen belasting op alle jaren, zelfs decennia.

Heb je het gevoel dat dit zou niet legaal zijn?

Senator Levin denkt niet dat het zou moeten zijn, en is van mening Facebook’s IPO – haar 3000000000 $ fiscaal voordeel – om de scherpste bijvoorbeeld de vraag waarom dit vennootschapsbelasting maas in de wet moet worden gesloten, zo snel mogelijk.

Deze informatie komt via een bloot vandaag gepubliceerd door de Sunlight Foundation aan de vooravond van de geschiedenis-making IPO Facebook’s, gepubliceerd als een uiteenzetting over belangrijke activiteiten van de onderneming in Washington DC

Ook volgens de bloot te leggen, activiteiten Facebook’s in DC zijn onder andere een kleine PAC, maar toch meer dan $ 650K werd besteed lobbyen Congres – en een verbazingwekkende $ 4.000.000 aan politieke campagnes en kandidaten sinds 2006.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld