Hoe belangrijk is Desktop App-ondersteuning voor Windows 8 ARM-tablets?

Sinds geruchten begonnen circuleren eind vorige week dat Microsoft zou de mogelijkheid voor “Desktop App” non-Metro-style apps te draaien op Windows 8 ARM-tablets, ontwikkelaars en gebruikers hebben veel te zeggen over de mogelijke betekenis van deze beweging had gesneden.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

(Microsoft vertegenwoordigers nog niet in het openbaar commentaar over de vraag of dit gerucht waar is. Ze hebben niet het probleem helemaal te pakken tijdens de 6 december preview van de Windows Store, of bieden commentaar over de vraag of het eind van februari 2012 Windows 8 beta zal zijn beschikbaar voor zowel x86 en ARM-tablets.)

Welke manier Microsoft uiteindelijk beslist om met betrekking tot Desktop App-ondersteuning gaan op Windows 8 op ARM, zijn geen legacy Win32 apps gaan draaien zonder werk op Windows 8 op ARM. Van wat ik heb gehoord, moeten ontwikkelaars verwachten dat er een bepaalde hoeveelheid van recompilation / herschrijven voor ieder en elk “legacy” app om te werken op Windows 8 op ARM omdat de ARM instructieset is anders dan de Intel x86 / x64 één.

De hamvraag is precies hoeveel werk zal / kan worden verlangd om bestaande Windows-apps om te werken aan Windows 8 op ARM. En het antwoord op die varieert, afhankelijk van ontwikkelaars die proberen om goed opgeleide maken, gezien het feit dat Windows 8 ARM-tablets zijn niet beschikbaar voor ontwikkelaars en testers (anders dan de select aantal aangesloten bij Microsoft en hun OEM’s, zou men veronderstellen).

Ars Technica’s Peter Bright geblogd onlangs dat recompiling bestaande legacy Windows apps om te werken aan ARM “moet een relatief triviale aangelegenheid” – met een paar kanttekeningen. Van zijn 5 december bericht

Terwijl legacy x86-applicaties niet zal draaien op ARM, zakelijke toepassingen geschreven using.NET moet ongewijzigde lopen, en – zolang ARM Windows werkelijk is Windows, en bevat alle dingen die gewone Windows bevat – recompiling bestaande applicaties te draaien op ARM moet zijn een relatief triviale aangelegenheid.

Toepassingen al geport naar 64-bit processors, een categorie die Microsofts eigen Office bevat, zal in een bijzonder sterke positie, omdat hun code al had moeten worden gezuiverd van elke processor-afhankelijke porties.

(Voor de goede orde, we weten ook niet zeker of Microsoft is van plan vrij te geven Office voor Windows 8 op ARM als een desktop-app of een Metro app. Microsoft Office team is ook een poging om de lijkwade van geheimhouding als het beweegt in de richting van het leveren van Office 2012. CEO Steve Ballmer deed hint sterk in september dat er een Metro-style versie van Office te komen zou kunnen zijn, echter. Er zal ook een versie van Office 2012 die draait op bestaande x86 Windows-pc’s, zou men veronderstellen. )

Een ontwikkelaar contact van mij, die vroeg om anoniem te blijven, weergalmde sommige opmerkingen Bright’s over de mogelijkheden om Windows 8 te bewegen legacy.Net apps op ARM met relatief weinig pijn

Als je a.NET ontwikkelaar, en je bleef in de veilige ‘beheerde code’ ommuurde tuin of.NET, dan in theorie, zou je niet hebt geen native code die zou buste met ARM onder de motorkap. In feite, Visual Studio heeft een compilatie optie genaamd ‘ENIGE CPU. Zullen verschillende smaken van ARM blijkt daar in VS2012? Mijn gok is dat ze zullen als je wilde richten op ARM en niet X86 (niet dat het zinvol is). Maar – en dat is de sleutel – er zijn manieren uit die veilige tuin since.NET interops te breken met oudere code. Dus ik zou voorzichtig zijn om te suggereren ALL.Net apps zijn hetzelfde, want er is altijd wel iemand iets speciaals te doen. Natuurlijk, als programmeurs gebruiken X86 extensies in C ++, net als de familie SSE dat Intel geduwd tijdens de afgelopen decennia, dan ARM zal pijnlijk zijn als er geen gelijkwaardige set.

Deze ontwikkelaar opgemerkt dat programmeurs nog steeds niet weten wat de interne architectuur van Windows op ARM eruit ziet. Komt er een subset van Win32 – althans the.Net Common Language Runtime – in Windows 8 op ARM?

De architectuur van Windows 8 op x86 / x64 ziet er als volgt uit (een aanpassing van een Microsoft architectonische schema uit te bouwen, met dank aan Chief Technology Officer van Magenic en de maker van de CSLA.NET ontwikkelingskader Rockford Lhotka)

(Klik op bovenstaande afbeelding om te vergroten)

De groene kant is wat de stack eruit ziet voor Metro-style apps, de blauwe is wat de stack eruit ziet voor Desktop Apps (non-Metro-style apps die niet zijn geoptimaliseerd voor touch).

Ik heb geen officiële tally als alle feedback die ik heb gekregen op Twitter en e-mail over de vraag of Microsoft wel of niet moet bijl de desktop-app-omgeving op Windows op ARM gedaan, maar ik zou zeggen dat het grofweg loopt 50/50. Veel van die tegen de beweging zei dat het opnemen van een optie voor niet-Metro apps is wat zal helpen onderscheiden Windows 8 tablet van andere besturingssystemen.

Elke ontwikkelaars nog meer toe te voegen over hoe moeilijk / gemakkelijk dat je het verwacht te zijn bestaande Windows apps naar Windows 8 op ARM te bewegen – en of u van plan bent om dit te doen, of gewoon rekenen op gang Metro voor Windows 8 ?

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro