IBM opent twee mainframe Innovation Hubs aan Afrikaanse bedrijven richten

In navolging van vorige maand, 50-jarig bestaan ​​van de mainframe, heeft IBM twee nieuwe klantgerichte centra onthuld voor het ontwikkelen van toepassingen en systemen voor de technologie in Zuid-Afrika en Kenia. Gelegen in Johannesburg en Nairobi, de Mainframe Linux en Cloud Innovation Hubs zal als zowel demonstratie-voorzieningen en steunpunten dienen.

De twee nieuwe sites maken deel uit van een netwerk van 40 soortgelijke centra wereldwijd.

Het was 50 jaar geleden de mainframe kickstarted het tijdperk van de moderne computing – dus wat moeten we verwachten van de komende halve eeuw?

IBM South Africa algemeen directeur Abraham Thomas zegt dat het bedrijf beschouwt Afrikaanse expansie in het algemeen als een prioriteit, en wordt ook het investeren in kleinere onderzoekscentra Nigeria en Marokko.

Afrika is een belangrijke markt voor IBM “, zegt Thomas.” We zijn het maken van grote investeringen in deze markt. In de afgelopen twee jaar, al onze senior leiders hebben het continent bezocht.

[Deze hubs zijn] voor klanten en partners te komen en te experimenteren op Linux en System z om nieuwe toepassingen te ontwikkelen en te uit te reiken naar nieuwe partners.

Het bedrijf heeft een $ 100 miljoen, 10-jarenplan voor pan-Afrikaanse investeringen intern bekend als Project Lucy. Thomas zegt dat de vraag is enorm voor infrastructuur die kan ondersteunen cloud-diensten en mobiel is en dat de belangrijkste klanten van IBM in de regio zijn FNB Bank.

FNB zegt dat het nu verwerkt meer dan een miljard transacties per maand – ongeveer 15 procent van die afkomstig zijn van mobiele telefoons – met behulp van mainframe gebaseerde datacenters.

Vergeten, maar niet verdwenen: Waarom mainframes blijven de kracht achter troon tech’s, cloud computing en de mainframe; verouderde mainframes zetten bedrijven in de schulden

De vraag naar always-on-diensten, zoals het bankwezen, is ingesteld om als smartphone goedkeuring toeneemt over het hele continent omhoogschieten. Zowel Vodacom en MTN – de twee grootste mobiele operators in Zuid-Afrika – opgenomen een stijging van meer dan 40 procent jaar-op-jaar voor data omzet in hun meest recente resultaten.

Volgens cijfers van IDC, server omzet in de regio steeg met 5,1 procent jaar-op-jaar, ondanks een forse daling van de Zuid-Afrikaanse verkoop – die het toekent aan een 20 procent vermindering van de waarde van de Rand sinds het begin van 2013. wereldwijd server daalde de omzet met 4,4 procent van de omzet ten opzichte van dezelfde periode.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Jacques Loubser, GM van ICT-dienstverlener bedrijf Connexion, zegt dat-mainframe gebaseerde datacenters zijn een realistische vervanging voor x86-toepassingen vanwege de relatieve eenvoud van de infrastructuur en energie-efficiëntie System z biedt. “Elektriciteitsvoorziening blijft een groot probleem voor ons”, zegt Loubser. “We richten ons op een laag stroomverbruik.

Zakelijke Connexion is de enige niet-carrier bedrijf in Afrika twee Tier 4 datacenters, die beide zijn gebouwd rond System z-technologie werken. Het is momenteel ook het aanbieden van ‘mobile datacenters’, die in zeecontainers worden gebouwd en te bedienen off van het energienet voor een snelle implementaties in moeilijke gebieden.

Met mainframes, kan alles draaien op de één installatie, “zegt hij.” We zijn in staat om een ​​enkel voorbeeld te nemen en zet het neer in een land en bieden alles wat een klant kan eisen.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

mainframes

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren