Infor COO: ‘Onze klanten kick ass’

Infor COO, Pam Murphy: “Onze klanten kick ass.” Foto door Michael Krigsman

Aan het begin van Inforum 2016 Infor Chief Operating Officer Pam Murphy stond op het podium en kondigde aan: “. Onze klanten kick ass” De reactie weerspiegelt aankondigingen die Infor breidt zijn kernstrategie door het toevoegen van oplossingen nauw verbonden met digitale business transformatie van haar klanten.

Infor zelf is een transformatie ontworpen om relevant te houden als de veranderingen in de markt ondergaat. Tijdens een privégesprek met Infor president Duncan Angove, legde hij uit Infor denkt aan potentiële bronnen van verstoring van haar eigen bedrijf: “. We willen onszelf te verstoren voordat iemand anders dat doet”

Angove erkent dat klanten die gebruik maken en het ontwikkelen van technologie in geavanceerde nieuwe manieren kan uiteindelijk concurrenten technologie-aanbieders, zoals Infor geworden. Dit perspectief erkent de groeiende rol van technologie als een strategische enabler en de bron van concurrentievoordeel in vele industrieën.

commentaren Angove bieden een decor waardoor we nieuwe elementen van de strategie van Infor kan begrijpen

Het toevoegen van netwerken om kern strategische pijlers van Infor. Zoals je kunt zien op de afbeelding hieronder, heeft Infor omarmd netwerken als een kerndoel voor het inschakelen van digitale business onder haar klanten. De bouwstenen van het bedrijfsleven Infor’s nu ook

Deze vijf pijlers weerspiegelen een digitaal-centric oog van de moderne bedrijfsleven, en ze weerspiegelen de strategie van Infor om een ​​pad van de klant relevant snijden in de concurrerende software business.

Infor strategische pijlers. Foto door Michael Krigsman.

Het toevoegen van netwerken om kern strategische pijlers Infor’s;. Het aankondigen van H & L Digital als een nieuwe divisie. Reinventing diensten van implementatie van technologie aan de moderne digitale transformatie.

Het aankondigen van H & L Digital als een nieuwe divisie. Infor gemaakt klittenband in 2012 als een in-house ontwerpbureau, op basis van een strategie om moderne user experience gevoeligheden om het bereik van de producten van het bedrijf te brengen. Vandaag de dag, Infor heeft de volgende evolutie die in deze reis, het geven van H & L Digital het mandaat om klanten te helpen op te bouwen gedifferentieerde business-oplossingen, met behulp van gegevens, specialisatie in de industrie, en design.

Ik sprak uitvoerig met het hoofd van H & L Digital en chief creative officer van Infor, Marc Scibelli, die het belang van oplossingen op maat van de specifieke behoeften van klanten in diverse verticale segmenten uitgelegd. Mijn interpretatie is dat H & L Digital wil de kloof tussen softwarepakketten en de noodzaak voor enterprise kopers om hun unieke punten behoud van differentiatie, of het nu gaat om processen, innovatie, producten, talent management, en ga zo maar door te overbruggen.

Toenemende focus op specialisatie in de industrie aan de behoeften van klanten nauwer te betrekken bij een verscheidenheid aan verticale markten, Design and user experience als een kerncompetentie, op basis van de inzet van klittenband, dat de onderneming in-house ontwerpbureau;.. Wetenschap – – in de vorm van gegevens, analyses en machine learning – waar dit zinvol is, op internet gebaseerde, cloud-native applicaties die ook kunnen worden uitgevoerd on-premise, Collaborative netwerken als onderdeel van de Infor-platform…

Hoewel de vraag naar aangepaste versus verpakte software is niet nieuw, adviseert de huidige gedachte vandaag het kopen verpakt met behoud van duidelijkheid over precies welke processen te onderscheiden van een bedrijf. Echter, veel organisaties moeite hebben met het isoleren van die van hun processen waar differentiatie. Vermoedelijk zal H & L Digital helpt haar klanten te identificeren van cruciaal belang, high-value punten van differentiatie en dan bouwen “micro-oplossingen” op de Infor-platform.

Het volgende diagram toont perspectief H & L Digital, die is gebaseerd op het bouwen van innovatieve oplossingen in plaats van alleen de uitvoering van verpakte technologie.

H & L Digital strategie. Foto door Michael Krigsman.

In feite, H & L Digital is onderdeel van de bredere diensten heruitvinding dat Infor heeft toegezegd.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Reinventing diensten van implementatie van technologie aan de moderne digitale transformatie. In samenwerking met H & L Digital, Infor diensten aan te bieden klanten nu een complete set van mogelijkheden om te helpen begeleiden hun algemene digitale transformatie. Infor gaat verder dan de traditionele software implementatie van technologie, om klanten te ondersteunen door middel van alle aspecten van hun digitale reis.

Infor Global VP van Digital en Business Transformation Denise Hazaga legde de aanpak van mij, met behulp van het voorbeeld van een sport-retailer. In plaats van te kijken alleen op technologie, Infor onderzoekt het bedrijf door de lenzen van de klant, werknemer, en operationele efficiëntie.

Infor digitale transformatie diensten. Afbeelding door Denise Hazaga, Infor geleverd.

Vervolgens wordt het consulting team helpt definiëren belangrijkste punten van waarde en investeringen. Het is duidelijk dat een deel van deze gaat om het identificeren kern concurrerende onderscheidende, zoals ik al eerder zei.

Het bepalen van de ROI van de klant en waarde punten. Afbeelding door Denise Hazaga, Infor geleverd.

Voor deze overeenkomsten, Infor wordt een “digitale transformatie office”, analoog aan het project management office (PMO) vaak gebruikt voor traditionele ERP-projecten. In zekere zin is de digitale transformatie kantoor is een superset van een PMO, het omvat het beheer van de software-implementatie en architectuur, maar voegt kerncomponenten rond innovatie en strategische richting.

Digitale transformatie kantoor. Afbeelding door Denise Hazaga, Infor geleverd.

De digitale transformatie idee zinvol is, maar zet druk op Infor om hoge prestaties te handhaven. Omdat de aanpak is veel breder dan technologie en processen alleen, moet Infor mensen aan te nemen met een breder scala aan zakelijke vaardigheden dan anders nodig zou zijn.

Samengevat, Infor probeert een next-generation enterprise software provider. Hoewel die uitdrukking wordt veel gebruikt, in dit geval, ik denk dat het juist is.

Terwijl de geschiedenis van enterprise software is alles over technologie (gepresenteerd als verpakte software) en het maken van processen efficiënter, de toekomst betekent innovatie, business modellen, cultuurverandering, en het helpen van de onderneming koper personeelsbestand evolueren naar een meer klantgerichte wereld. Infor beleggingsstrategie bouwt in de richting van deze toekomst.

Lees ook

Infor CEO: ‘Beautiful software’ lost zakelijke problemen

Infor en ‘No Fugly Software’: Design als wapen in de concurrentiestrijd

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen