LANsurveyor voor Windows 10,0 recensie

IT-infrastructuur nodig heeft om te reageren op veranderende zakelijke behoeften, en in het algemeen wordt steeds complexer en dynamischer in zijn ontwerp in de tijd. Dit maakt de ontdekking, documentatie en visualisatie van het netwerk in real time steeds moeilijker. Volledige en nauwkeurige documentatie netwerkinfrastructuur is een instrument van cruciaal belang voor het netwerk engineers deze dagen – het houden van de kaart netwerk op een whiteboard gewoon niet meer knippen.

LANsurveyor for Windows is een uiterst nuttig stukje software die automatisch ontdekt en visualiseert alles op het netwerk (met inbegrip van desktops, servers, printers, hubs, switches en routers), waardoor het gemakkelijk voor IT-managers om de hele setup te bestuderen.

LANsurveyor maakt gebruik van de industrie-standaard identificatie- en detectiemethoden (ping / ICMP, SNMP, SIP-gebaseerde VoIP, NetBIOS en meer) naar IP-adres reeksen te scannen en te vinden knooppunten. Zodra het netwerk nodes worden ontdekt, LANsurveyor verzamelt de informatie in een samenhangend, easy-to-view-netwerk kaart met knoop iconen en gekleurde lijnen die netwerkconnectiviteit snelheid. Het programma maakt gebruik van meerdere ontdekking methoden om een ​​geïntegreerde OSI Layer 2 en Layer 3 topologie kaart die kunnen bestaan ​​te bieden: het IP-adres, MAC-adres, het laatst ingelogde gebruiker, DNS-naam, het knooppunt naam (bepaald door SNMP of andere client protocol); switch -poort.

De nieuwe versie van LANsurveyor biedt expliciete ondersteuning voor Microsoft Windows Vista, waaronder het register, de map gebruikers en applicatie-eisen map. Neon Software – nu eigendom van SolarWinds – werkt al nauw samen met Microsoft om een ​​versie van LANsurveyor die voldoet aan de nieuwe gegevens Vista en veiligheidseisen voor de toepassing en gebruikersgegevens te creëren. LANsurveyor 9.7 en hoger voldoet aan alle eisen van Vista automatisch upgrades pre-9.7 installaties. Wanneer u een upgrade naar of te installeren LANsurveyor 9.7 (of 10.0, hier beoordeeld), applicatie-instellingen, logbestanden en configuraties worden geïnstalleerd of gekopieerd naar de map ‘All Users’, waar ze van deze release op zal worden gehandhaafd. Deze wijziging maakt een back-up sleutel LANsurveyor bestanden en / of verplaatsen LANsurveyor naar een andere computer veel gemakkelijker in de toekomst.

De standaard ‘gratis’ SQL-database zal veranderen van MSDE (Microsoft SQL Desktop Engine) naar SQL Server Express. Hoewel dit niet van invloed op de huidige MSDE repository installaties kan LANsurveyor gebruikers die een upgrade naar SQL Server Express te profiteren van de extra capaciteit nu ondersteund (tot 4GB van 2GB). LANsurveyor ondersteunt ook Microsoft SQL Server voor grotere installaties, of als een centrale data repository voor meerdere exemplaren van LANsurveyor loopt gelijktijdig op verschillende netwerksegmenten.

LANsurveyor biedt een aantal belangrijke belangrijke voordelen. Misschien wel het belangrijkste is dat het vergemakkelijkt netwerk storing monitoring: netwerktopologie informatie geïntegreerd in de prestaties en storingen monitoren maakt correlatie van gebeurtenissen, die een duidelijker beeld van de onderliggende oorzaken van problemen met het netwerk. Het kan ook gebruikt worden voor de naleving van: real-time ontdekking en documentatie van het netwerk van activa zorgt voor een nauwkeurige rapportage voor interne of wettelijke vereisten, evenals configuratie management. Betrouwbaar netwerk actief en topologie-informatie wordt een betrouwbare gegevensbron voor opkomende Configuration Management Database (CMDB) initiatieven. Tot slot, real-time identificatie van netwerktopologie veranderingen of nieuwe netwerkcomponenten biedt de mogelijkheid om security policy enforcement.

Deze nieuwste versie van LANsurveyor omvat meer dan 100 functies en verbeteringen, waardoor documenteren netwerkinfrastructuur te maken, het passeren van het netwerk audits en beveiligen van netwerken nog eenvoudiger. Met behulp van een LANsurveyor diagram als een baseline, Continu scannen automatisch de schema’s en topologie-database met nieuw ontdekte systemen. Hierdoor kunnen netwerk engineers om een ​​consistent nauwkeurige weergave van de onderneming voor de zichtbaarheid, het oplossen van problemen of compliance-eisen te houden. welkom zijn ook nieuwe geautomatiseerde ontdekking opties, waaronder ondersteuning voor SNMPv2c, SNMPv3, Active Directory Domain Controllers en meerdere, verbroken netwerk strekt zich op een enkel diagram.

LANsurveyor kunnen nu automatisch genereren van up-to-date, tijdstempel Visio-diagrammen om de huidige infrastructuur te passen (dit vereist een extra add-on, kost £ 299). Bovendien, diagrammen Visio nu gebruik SmartShapes om knooppunt informatie op te slaan in de Visio-diagram zelf en maken integratie met andere software, zoals Microsoft Excel en MBSA. Nog nauwkeuriger switch-to-switch-verbinding wordt verkregen met Spanning Tree ondersteuning, terwijl meerdere verbeteringen in de gebruikersinterface te combineren om LANsurveyor 10,0 gebruiksvriendelijker te maken en topologie schema’s nog beter, met inbegrip van een nieuwe Kaart Filter interface naar de gewenste groepen van systemen, nieuwe display iconen en aangepaste kaartinformatie displays.

Wanneer netwerkactiviteit een LANsurveyor drempel die je hebt ingesteld overschrijdt, stuurt e-mail, Windows Messaging waarschuwingen en SNMP-traps (om OpenView, bijvoorbeeld) om een ​​passende beheerder van het probleem op de hoogte. LANsurveyor kan ook pagina die u plaatst een inschrijving in het syslog en voor problemen die vatbaar zijn voor automatische correctie, laat u op afstand starten van een computerprogramma. De drempels zijn geavanceerd genoeg om u te laten aangeven dat u wilt worden gewaarschuwd indien de beschikbare bandbreedte onder een bepaald percentage tijdens de werkdag, of dat waarschuwingen moet worden gericht aan een aparte set van mensen op het weekend.

LANsurveyor 10.0 voor Windows is bijzonder geschikt voor IT-managers van kleine en middelgrote ondernemingen, zoals het zeker zal helpen IT-managers bijhouden van wijzigingen in het netwerk. Binnen enkele minuten na het installeren van de console en een aantal Neon Responders (optioneel agenten dat een groot deel van het nut van het product te bieden), moet u in staat om elementaire inventaris en de status van data op computers op uw netwerk. Over het geheel genomen LANsurveyor maakt indruk als een vakkundig set van tools voor IT-professionals die weten welke gegevens ze willen, en vereisen een logische manier om naar buiten te trekken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop