Lenovo, NEC partner om pc’s te verkopen in Japan

Chinese pc-fabrikant Lenovo investeert $ 175.000.000 in een joint venture met het Japanse NEC om computers te verkopen in Japan.

Japan homegrown merken hebben met succes verzet tegen de uitdagingen van buitenlandse merken zoals HP in hun lokale markt. Dit is een andere stap van Lenovo om gelijke tred te houden met de Taiwanese concurrent Acer;. De hardware bedrijf komt met extreem dunne marges. Dat geeft bedrijven twee opties: opschalen of diversifiëren in diensten, zoals HP en Dell hebben gedaan.

Het plan is om Lenovo, ‘s werelds nummer 4 computer maker helpen, overtreffen de wereldwijde groei van de markt.

Van een officiële verklaring van Lenovo

De nieuwe joint venture combineert NEC’s reputatie in de markt, productontwikkeling vermogens, goed beschouwd customer service en kennis van de behoeften van de klant in Japan met het erfgoed van de technologische expertise, een sterke wereldwijde business momentum, en de wereldwijde supply chain bereik van Lenovo. Het zal klanten in Japan meer innovatieve producten die sneller op de markt zijn, meer afgestemd op hun behoeften, en scherp geprijsd geven.

De belangrijkste term hier: schaal. NEC is het Japanse meest populaire pc-merk, met 18 procent marktaandeel, aldus Gartner.

Interessant, zal de onderneming materialiseren als een nieuw bedrijf, “NEC Lenovo Japan Group.” Lenovo wordt eigenaar van 51 procent van het bedrijf, zal NEC eigenaar van de rust, en de laatste zal de optie om die inzet terug naar Lenovo te verkopen na vijf jaar te hebben.

NEC chief executive Nobuhiro Endo zei in een rapport van Reuters dat er geen plannen voor een wederzijdse overeenkomst, waarin zij verkoopt NEC-branded computers in China.

Meer punten over de deal

De bedrijven hebben ook afgesproken om verdere samenwerking op andere gebieden te bespreken. Van de nota: het ontwikkelen, produceren en verkopen van apparaten, zoals tablets, en het verkopen van extra IT-platform producten, zoals servers.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro