Meer over de Acer Aspire One 522

In aansluiting op een uitstekende tip gegeven in een reactie op mijn vorige post (met dank sahilahuja), en na heel wat van het browsen en lezen, ik heb heel wat interessante nieuwe informatie over de Acer Aspire One 522. In de eerste en belangrijkste , blijkt dat het probleem met het opknoping op Linux laars heeft iets te maken met het bedrade en draadloze netwerk interfaces, en niet om ze correct geïnitialiseerd. De work-around is om gewoon te gaan in de BIOS setup en in de Boot-opties te verplaatsen Network Boot naar de top van de lijst! Ik weet dat klinkt vreemd, en ik was sceptisch toen ik voor het eerst las, maar ik heb het nu uitvoerig getest, en het werkt echt, elke keer – geen enkele hangen omdat ik die instelling veranderd.

Een andere manier om dit probleem is op te starten met een bekabelde netwerkverbinding – dat was eigenlijk wat ik deed tijdens het laden van Fedora 16, die leidde me om te geloven dat Fedora en / of de Linux 3.2 kernel en / of X.org server 11.4 had opgelost dit probleem. In feite is de “echte” probleem lijkt een interactie / interferentie tussen de bedrade en draadloze netwerk drivers zijn, dus als je weet dat je alleen gaat worden met behulp van de ene of de andere van deze, een andere oplossing is om de bestuurder op de zwarte lijst voor de andere, in /etc/modprobe.d.

In het proces van het opsporen van dit probleem en de verschillende work-arounds, heb ik met behulp van de AO522 heel veel de afgelopen paar dagen, en ik zal zeggen dat het is een heel mooi netbook. Ik heb overgestapt Linux Mint 12 KDE om de netbook desktop, en zoals altijd het ziet er mooi en het is een genot om te gebruiken

Dat is veruit mijn favoriete desktop als de schermresolutie is slechts 1024×600.

Dat brengt mij tot de ander ding (s) leerde ik over de Aspire One 522 tijdens het kijken naar dit probleem. Er zijn een heleboel duidelijk verschillende modellen zijn onder deze naam in het afgelopen jaar of zo. Eerst was er de voor de hand liggende stap omhoog van de oorspronkelijke AMD E-50 cpu en gpu Radeon 6250 naar de nieuwere E-60 en 6290. In aanvulling op dat er sommige modellen zijn met 1280×720 schermen en sommige met 1024×600. Er zijn ook sommige met Broadcom draadloze adapters en sommige met Atheros geweest. Er zijn zelfs enkele verkocht met Linux voorgeïnstalleerd in plaats van Windows – hoe ik wou dat ik zou kunnen hebben gekregen een van die hier in Zwitserland! Hoe dan ook, het punt is dat als je gaat om een ​​van deze te kopen, zorg ervoor dat je precies weet wat je krijgt, zodat u niet verbaasd of teleurgesteld worden.

Ik vind dit een zo veel dat ik ga het voor mijn eigen gebruik houden voor een tijdje. Het lijkt vreemd om dit te zeggen, wanneer de schermresolutie is alleen 1024×600, maar ik vind een van de beste dingen over om de weergave te zijn, het is heel duidelijk en zeer helder. Mijn volgende project is om het geheugen 1 GB verhogen tot ten minste 2.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen