Microsoft bevestigt kennisgeving van de EU over de Yahoo search deal

Voor alle duidelijkheid: De Europese Unie is niet het maken van lawaai over houden of het onderzoeken van Microsoft en Yahoo’s voorgestelde zoekopdracht partnerschap (althans nog niet).

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Reuters meldde op 15 september dat de Europese Unie antitrust toezichthouders zijn in “informele gesprekken” met Microsoft en Yahoo met betrekking tot hun zoektocht deal, via welke de meeste van Yahoo’s zoekmachine zou worden aangedreven door Microsoft Bing. Ik heb een paar mensen overhaaste conclusies over wat dit betekent gezien – dat is niet zo verwonderlijk, gezien geneigdheid van de Europese Commissie in de richting naar beneden hard op Microsoft rond iets dat het de concurrentie zal verbinden verstikkend.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie, van haar kant, is meer informatie over de voorgestelde Microsoft-Yahoo deal gevraagd.

Het was een beetje onduidelijk in juli, toen Microsoft en Yahoo onthulde hun voorgenomen zoektocht deal, of de EU officiële aankondiging zou vereisen, en zo niet, hoe en waar kennisgeving van de voorgestelde deal zou moeten worden ingediend.

Een woordvoerder van Microsoft had het volgende te zeggen over het verslag van Reuters

“We zeiden toen het akkoord eind juli werd aangekondigd dat het de goedkeuring in de VS en Europa zou vereisen om door te gaan, en dat bovendien, zouden we het indienen voor goedkeuring in Korea, Taiwan en Brazilië.”

Microsoft heeft de EU medegedeeld dat het zei dat het zou doen, voegde hij eraan toe.

Update: Ik misbruikt het woord “aangemelde” hier zonder het te beseffen de juridische gevolgen. Microsoft heeft de EC op de hoogte van de overeenkomst en die zich bezighouden met informele gesprekken, maar is nog niet officieel “aangemelde” hen, gezien het feit dat Microsoft nog steeds bepalen of officiële “kennisgeving” is vereist.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen