Microsoft MSN portal sluiter in China in juni

Microsoft is het afsluiten van de MSN China portal, hebben functionarissen van het bedrijf bevestigd, naar aanleiding van berichten in de Chinese pers over de op handen zijnde verhuizing.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, Cloud, Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door, Smartphones, ZTE opent de stemming voor zijn crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini

Op 7 juni zal MSN China activiteiten te staken. Na die datum, zullen bezoekers van cn.msn.com een ​​directory pagina van de Chinese websites samen met een Bing zoekbalk te zien, volgens The Wall Street Journal.

Microsoft ambtenaren behouden het bedrijf is vastbesloten om zaken te doen in China blijft, maar bood geen officiële verklaring voor de MSN sluiting daar.

Chinese media geloven dat Microsoft werd overvallen als gevolg van de steun te trekken voor Windows XP.

Afgelopen herfst kondigde Microsoft een deal met Baidu, via welke Baidu.com de standaard startpagina zou worden en zoekmachine op Microsoft’s Windows 10 Edge browser voor Chinese klanten.

In december 2015 kondigde Microsoft de oprichting van een nieuwe joint venture genaamd C & M Technologies, dat zou een licentie, implementeren, beheren en optimaliseren van Windows 10 voor Chinese overheidsinstellingen en staatsbedrijven.

Microsoft blijft ook Azure en Office 365-diensten in China aan te bieden via een partnership met 21Vianet.

Chinese toezichthouders hebben onderzoek verricht naar Microsoft wegens vermeende anti-monopolie transacties met Windows en Office voor de afgelopen jaren ..

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door

ZTE opent stemmen voor haar crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini