NBN Co haalt 5 bedrijven voor draadloze proef

Vijf bedrijven hebben zich aangemeld om proeven van de vaste-wireless evolutie op lange termijn (LTE) netwerk NBN Co, de website van Australië heeft geleerd uit te voeren.

Een bron dicht bij de overeenkomst vertelde de website van Australië dat NBN Co vijf bedrijven heeft gekozen voor het gerecht diensten op het vaste-draadloos netwerk dat zal betrekking hebben op vier van de laatste 7 procent van de lokalen in Australië niet gedekt door de uitrol van glasvezel.

Het is duidelijk dat de eerste proef in Armidale, die niet één van de eerste vijf draadloze sites door het Communicatie Minister Stephen Conroy kondigde vorig jaar in augustus was zal worden uitgevoerd, maar die woont in het electoraat van de belangrijkste regionale onafhankelijke MP Tony Windsor. Armidale was ook de eerste vasteland NBN eerste release site om een ​​officiële lancering hebben vorig jaar.

NBN Co vertelde de website van Australië dat de afspraken voor het draadloze proef met de vijf bedrijven worden nog steeds geformaliseerd.

Na een uitdrukking-of-interest-proces, zijn er vijf bedrijven geselecteerd om deel te nemen aan de testfase van de proefversie fixed-wireless, “zei NBN Co.” We zijn nog steeds in het proces van formalisering van de afspraken.

de website van Australië heeft een aantal telco’s of ze zijn geselecteerd gevraagd. Het is duidelijk dat iiNet is één van de vijf bedrijven die is gekozen voor de rechter, en Internode heeft bevestigd dat het zal deelnemen aan de proef.

Volgens een sign-up pagina, is Rivertel is op zoek naar klanten voor een proef die loopt tot en met 30 april 2012 in Armidale, Ballarat, Tamworth en Toowoomba. Het proces zal gratis zijn, en zal er een 10 GB quota voorzien, die, eenmaal overschreden, zal de download snelheid teruggebracht van 12 megabits per seconde tot 64 kilobits per seconde te zien.

Het nieuws komt als NBN Co is begonnen met het indienen van een aantal planning applicaties met gemeenten in de oorspronkelijk geplande eerste vijf draadloze locaties voor de bouw van de 40 meter hoge torens om de vaste draadloze LTE-netwerk mogelijk te maken.

NBN Co is al geconfronteerd lokaal verzet tegen de toren in Smeaton en Buninyong, met zorgen over de gevolgen voor de gezondheid van elke torens te bouwen in de buurt van hun gebouwen bewoners.

De eerste vijf plaatsen zal betrekking hebben 14.000 terrein, en zijn gepland om up and running door het midden van dit jaar, met de vaste-draadloze gedeelte van het NBN roll-out in te vullen door 2015.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data