Niche-sites beginnen met de reizende Indiase lokken

In de vijftig jaar of zo na de onafhankelijkheid indianen voornamelijk geassocieerd reizen met religieuze toerisme maken van lange en moeizame tochten naar heilige plaatsen bezoeken, zoals de grot tempel in Jammu geroepen Vaishnodevi of Dargah bij soefi-heiligdommen in plaatsen als Ajmer.

In feite, misschien wel de grootste en meest spectaculaire voorbeeld van massa-religieus toerisme gebeurde toen ergens tussen 30-70000000 of zo Indiërs in 2013. voyaged aan de oevers van de Ganges in de buurt van de stad Allahabad voor de Maha Kumbh Mela De meeste van deze waren afkomstig uit dorpen en kleine steden in heel India zonder besteedbaar inkomen te besteden aan fripperies zoals hotels of gasthuizen.

In plaats daarvan, voor een dag, ze gewoon verspreid dunne items van doek en ging op hen ‘s nachts in het uitgestrekte terrein die werden toegerekend aan hen, koken daal (linzen) en rijst uit potten die zij met hen had uitgevoerd en het voeden van hun buren die had niets met hen brachten. Blijkbaar een satellietbeeld bleek duidelijk dit geweldige spektakel van mijlen boven de aarde, één van de grootste instant steden die de wereld ooit heeft gezien.

Maar dit is een nieuwer India met een snel stijgende middenklasse die dikker portefeuilles en een honger naar de veel grotere salarissen die ze nu het verdienen in vergelijking met hun ouders die weg in een socialistische economie in paternalistische ondernemingen die meer zekerheid werk aangeboden, maar gezwoegd te brengen mager loon.

Met de globalisering in het buitenland komt vaker voor werk reizen, Anthony Bourdain en Bear Grylls doorgesluisd naar uw woonkamer dankzij kanalen zoals National Geographic en alle daarmee gepaard gaande stress en spanningen van die deel uitmaken van een opkomende economische ster. En zo de noodzaak te blazen stoom nu groter dan ooit.

Dit betekent dat niet meer is een reis naar Manali of Shimla of Kanyakumari met de hele clan goed genoeg. Nu, families willen iets uit de gewone en de jonge mannen en vrouwen te popelen om de corporate sleur voor een week of twee roep om avontuur en sensatie te ontsnappen. Corporates Ook willen de accu’s van hun werknemers op te laden op retraites, waar ze orkestreren activiteiten sterker banden met en tussen hen te smeden. En dus, een koppeling van bedrijven is ontstaan ​​in de afgelopen jaren om tegemoet te komen aan deze nieuwe trend.

Zo is snel groeiende Trabblr sloeg op het innovatieve idee van het verbinden van medereizigers met elkaar in kleine groepen naar plaatsen (concurreren met de mondiale reuzen zoals Meetup.com en couchsurfing.com) -hoewel ik ben verbaasd over hoe ze te verkennen voorkomen dat seriemoordenaars van mensen stalken via hun website.

Dan is er Thrillophilia, een marktplaats voor reizen die blijkbaar curates 400 activity based tours en 1000 ongewone reiservaringen op hun website-die, terwijl catering aan de bungee jumpers, omvat het rustiger activiteiten zoals een plantage walk-en heeft gesmeed allianties met 450 regionale dienstverleners. Het bedrijf, waarvan de 4-personen afdeling outdoor zelfs uit te gaan en een proefrit individuele ervaringen en vervolgens curator de besten.

Het bedrijf zegt dat de 27-lid bedrijf bedient 2.200 klanten per maand (individuele reizigers, corporates, groepsreserveringen van maximaal 150 personen) en dat zij brachten in iets meer dan US $ 1 miljoen aan inkomsten van vorig jaar. Twaalf procent van zijn klantenbestand is internationaal, maar de echte brood en boter komt van zijn 500-sterke corporate klantenbasis die Google, Mercedes-Benz, Accenture, Volvo, Wipro onder meer omvatten, bestaande uit 60 procent van zijn inkomsten, iets wat online travel bedrijven met pure B2C spelen moet nota van te nemen.

Andere bedrijven betreden vergelijkbaar water zijn Tushky, een 500Startups-backed website en iExperience. Er zijn anderen die hebben gespot kansen, waar niemand leek te bestaan-zoals Mumbai-based audio mobiele reisgids AudioCompass, die rekent toeristen Rs 120 (Iets meer dan US $ 2) voor audiotours o historische bezienswaardigheden, musea en monumenten. Het ministerie van Toerisme heeft hun product overtuigend genoeg om samen met hen te vinden en dus heeft Blume Ventures en reisbranche veteraan Urrshila Kerkar die gezamenlijk gaf hen Rs 2,5 crore (US $ 400.000).

Dan is er 360hrs.in die lenen inspiratie uit Pinterest, stelt u in staat om te delen en te categoriseren uw favoriete ervaringen en locaties uit verschillende steden over de hele wereld door te reizen boards en routes. U kunt bijhouden van de favoriete plekken van hun vrienden te houden of volg de site eigen band van deskundigen in voeding, reizen, wijn en andere gebieden.

Met de US $ 22 miljard dollar online reismarkt te blijven op omhoog van 20 procent volgens deskundigen uit te breiden, is dit een goed moment voor innovatieve reizen ideeën om vleugel te nemen, hoewel het is uitgegroeid tot een dergelijke concurrerende ruimte met zulke dunne marges dat alleen de meest innovatieve bedrijf modellen met een stabiele leiding van de cliënten zal echt vliegen.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard