Op de vooravond van Wall Street debuut, tech analisten debat na de beursgang de toekomst Box

Afbeelding via Box

Het is een universeel erkende waarheid dat bedrijven en hun leiders zijn onderhevig aan kritiek, constructief of niet, voor beter of slechter. Dat sentiment verbindingen alleen wanneer een bedrijf besluit te gaan tot het openbaar, en plotseling iedereen heeft een mening, constructief of niet, vaak erger.

Veel tech darlings zijn die zich extra onderzocht deze dagen als financiële analisten en venture capitalists blijven discussiëren of we in een ander Dot Com-achtige zeepbel. Sommigen beweren er is niet eens genoeg kritisch onderzoek aan de hand als het opstarten na het opstarten schijnbaar verschijnen in krantenkoppen wervend repeat multi-miljoen dollar infusies van geld van investeerders, wordt gevraagd veel om de waarde van deze opkomende bedrijven in twijfel.

Box, een enterprise-gericht cloud storage en samenwerkingsplatform, heeft geprobeerd om zijn waarde te bewijzen en vechten kritiek sinds de lancering in 2004. Dat gaat van het beantwoorden van gerichte vragen over de exorbitante uitgaven tarieven op marketing onthuld in zijn S-1 vorig jaar om gewoon te rechtvaardigen de cloud storage element als een eenvoudiger (en veiliger) vervanging van de USB-stick.

Zoals de Los Altos, Californië op het hoofdkantoor bedrijf bereidt zich voor op een langverwachte publieke debuut op de New York Stock Exchange op vrijdag, tech industrie analisten en concurrenten gelijk zijn discussiëren of Box uitgesteld IPO was een zeldzame demonstratie van geduld in een verticale die kan niet lijken te vertragen – of liever een geval van te weinig, te laat.

“Box is waarschijnlijk overschat in termen van hun aanwezigheid op de markt, omdat hun verkoop- en marketinguitgaven ze een zeer hoog profiel heeft gegeven. Dat gezegd hebbende, ze zijn onderschat in de breedte en de diepte van hun aanbod,” weerspiegeld Rob Koplowitz, vice-president en een principal analist bij Forrester Research die ten dienste applicatie ontwikkeling en levering professionals.

Een deel van de disconnect, Koplowitz gesuggereerd, is dat Box vaak mischaracterized als een opslag van bestanden, synchroniseren en delen oplossing.

Integendeel, hij bleef, Box platform is veel krachtiger en uitgebreide, positionering Box als een meer robuuste concurrent op de lange termijn tegen de wil van Microsoft SharePoint en One Drive, Google Drive, DropBox, EMC Syncplicity, Cirix ShareFile en “andere 800 pond gorilla’s. ”

Chris Walker, analist bij Digital Clarity Group met betrekking tot enterprise information management, het erover eens dat Box is vaak “ten onrechte gecategoriseerd,” soms in haar nadeel van een PR staande punt.

Als je kijkt naar analistenrapporten en diverse druk ze worden gecategoriseerd als cloud-opslag, enterprise file sync en delen, of enterprise content samenwerking. Box is geen van deze, “Walker geponeerd.” Box is content management, geleverd via een abonnement model, met een pretty cool gebruikerservaring. Veel mensen beseffen het niet, maar Box is de volgende incarnatie van Enterprise Content Management.

Walker gespeculeerd dat Box eigenlijk onderschat gebaseerd op het “fundamentele veranderingen die ze duwen in content management, governance, samenwerking en workflow.”

Box is in een positie om te concurreren tegen legacy Enterprise Content Management vendors en te winnen, “zei Walker.” Ik heb klanten die op zoek zijn naar ECM platformen nu, ben ik niet aarzelen om Box te gooien voor hen als een levensvatbaar alternatief .

Jeetu Patel, general manager van EMC Syncplicity, toch liet Box in de enterprise file sync en marktaandeel categorie, haringen Box als een van de top vijf spelers in deze ruimte in te gaan op 2015 langs de kant van zijn werkgever op de top van Microsoft, Google, en Dropbox .

Box CEO wijst in de richting ‘volgende fase’ van cloud-adoptie bij Boxworks 2013; Box kopen HTML5 document inbedden dienst Crocodoc; Box invullen van cloud-based productiviteit toolset met doos Notes; Box sjacheraars Europese klanten en groei; Box verwerft dLoop om de veiligheid te verhogen, data analytics, Box, Salesforce versterken relatie met Box embedden kader; Box nestelt zich met 10 nieuwe partners, waaronder Oracle, NetSuite, CEO Box: de volledige technische onthulling zal komen – maar cloud is te jong voor het nog; Box CEO onthult IPO plannen voor 2014; Box serveert het delen van bestanden voor kleine Mexicaans restaurant

Ik kan niet voor de beleggers te spreken, maar ik zal zeggen dat het besluit Box om publiek te gaan is validatie voor deze hyperconcurrerend, hyper-groei van de markt, “zei Patel.” Met zo’n sterke marktpositie, Box heeft de kans om te groeien en blijven zijn een belangrijke speler, maar dit zal uiteindelijk worden beslist door de kracht van hun product en hoe ze kunnen wow gebruikers en winnen IT-afdelingen – want het is voor ons allemaal concurreren in deze ruimte.

Er is een collectieve erkenning in de onderneming dat niet alle gegevens zal gaan naar de cloud en daarom Box is het beperken van haar eigen vermogen om volledig te dringen in de zakelijke markt, “Jain gepostuleerd.” Vanuit een concurrerende uitzicht, cloud spelers met hybride vermogen en horizontaal geïntegreerd oplossingen zal blijven Box uit te nemen in de onderneming – vooral in de high-end van de markt, een verdere vertraging van de groei van de bal.

Integendeel, Tom Scearce, een senior marketing manager bij infrastructurele software maker Novell, tegengegaan dat Box verticaal gerichte agenda is één van de bepalende krachten en precies wat maakt het uit elkaar staan ​​van de drukke verpakking.

. “Ze doen uitstekend werk van hun messaging (en in sommige gevallen, hun feature set) afstemmen van de industrie-specifieke gebruik gevallen zal het werkelijk indrukwekkend zijn als hun verkoop uitvoering – op bedrijfsniveau – kunnen hun marketing overeenkomen over alle industrieën zij beogen te dienen, “Scearce uitgelegd.

Unboxing Box: De spreekwoordelijke, en onvermijdelijk, sprong over de startup klif; unboxing Box: Opgroeien ondernemers; Na maanden van speculatie, Box-bestanden voor IPO

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

weg Box aan IPO

Box: Hoe Aaron Levie jeugdvrienden bouwden een $ 2000000000 bedrijf

Koplowitz zei dat hij zal in de gaten om te zien of Box is in staat om niet alleen blijven om marktaandeel te rijden maar doen dat tegen een prijs die waarde toont voor het volledige platform. “Ze kunnen niet toestaan ​​dat grote leveranciers veralgemeniseren de markt en verlaging van de marge,” waarschuwde hij.

Desondanks gaf Jain Box het voordeel van twijfel, wat de balans betreft, speculeren meeste mensen de vertraging na de S-1-update eind 2014 begrepen.

“Hun eerste depot kwam op een moeilijke tijd waar er een beetje een donkere wolk (excuus voor de woordspeling) was werpen over de ruimte, met de tech markten gaan door een beetje een correctie. Nu, zolang de openbare markten gezond te blijven en Box kunnen blijven om hun bottom line te verbeteren, kunnen ze een succesvol debuut te hebben, “zei Jain.

Openingsdagen op Wall Street zijn vaak polariseren in de zin dat ze meestal zijn gezien als ofwel Smashing of teleurstellend. Maar de volgende eerste maanden kunnen volatiel zijn ook. Op basis van de bijna-microscopische aandacht Box heeft meegemaakt sinds de aankondiging van plannen om het publiek afgelopen maart te gaan, zou 2015 waarschijnlijk veel meer tumultueuze.

Vrij of oneerlijk, heeft Box IPO vertraging grotendeels beschouwd als met betrekking tot vragen over het business model Box, “Scearce weerspiegeld.” Zo een trage start uit de poort zou waarschijnlijk worden gezien in hetzelfde licht, in plaats van als een oordeel over de algehele markt.

Erkennen dat hij geen financiële of beurs analist, Walker gelooft Box goed zal doen als meer mensen kennis van haar platform en productverbeteringen te nemen, tot oprichting van zichzelf als een enterprise class content management platform.

Uiteindelijk denk ik dat de beleggers het gevoel meer opwinding dan voorzichtig na de vertraging, “voegde Jain.” Er is heel wat hype van hun marketing afdeling, die pers, analisten en investeerders gelijk al te popelen om te zien wat er gebeurt heeft gemaakt. Paar dat met onvoorziene, succesvolle beursintroducties door collega-bedrijven SaaS-providers Hortonworks en New Relic en Box kan gewoon de juiste formule voor een succesvolle beursintroductie op eigen beweging.

CORRECTIE: Een eerdere versie van dit artikel gemeld dat Box aandelen handel zou beginnen op donderdag. Box zal het aanbod op donderdag prijs, zal 22 januari Aandelen begint de handel op vrijdag 23 januari.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport