Open-Xchange Express Edition review

Open-Xchange Express Edition is een cut-down versie van Open-Xchange Server, alternatief van het bedrijf om Microsoft Exchange. Bedoeld voor kleinere bedrijven, dit Ubuntu gebaseerde systeem biedt samenwerking via gedeelde mappen, e-mail beschermd door antivirus en anti-spam, plus back-up en recovery.

De basisprijs voor Open-Xchange Express Edition is $ 899 (~ £ 447), waarvan 20 gebruikers covers op een abonnement van één jaar. Extra 5-user packs kost $ 225 (~ £ 112). Er zijn meer prijzen details over de Open-Xchange website.

Installatie en configuratie; Het systeem wordt geleverd een ISO-image-CD die snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, hetzij conventioneel of in een virtuele machine (VM) als. Tenminste het doet als DHCP-server correct is geconfigureerd, die niet van ons was – een dolende volledige stop in eerste instantie geleid tot enkele head-krabben terug op support afdeling van het bedrijf. Zodra u de basisinformatie die nodig is voor de installatie heeft opgegeven, de software neemt het vanaf daar en, binnen een paar minuten, heb je een Ubuntu-aangedreven productiviteit systeem up and running kregen.

Vanaf hier, heb je niet nodig om iets te doen aan de server console – in feite, Open-Xchange is het ondersteunen van video laat zien hoe u alle onderhouds- en administratieve taken uit te voeren via een web browser. Dus we in brand gestoken het in een VMware VM, gaf het een statisch IP-adres via de admin console, de licentie geregistreerd en waren up and running in indrukwekkend korte orde.

De admin sectie kunt u gebruikers, groepen en bronnen te configureren, monitoren van de prestaties van de verschillende modules met behulp van de uitstekende open-source pakket Munin, en configureren van de e-mail en netwerken subsystemen. U kunt ook het beheer van de licentiesleutel (het systeem wordt aangesloten op de site van de verkoper licentie geldigheid te verzekeren), back-up en herstel systeemconfiguratie, evenals start en stop het opzetten van individuele diensten of de gehele machine. Vanuit de logfile databank opgedaan we dat het systeem draait op Ubuntu 6.06.1.

In gebruik; gebruikers verbinding met de AJAX gebaseerde hoofdgebruikersinterface door simpelweg wijzende browser naar de server en inloggen op de gebruikelijke wijze. Het resultaat is een Outlook-stijl uitzicht, met een boom van mappen in het linker paneel, plus een kalender en Infobox uitzicht, terwijl het grootste deel van het scherm wordt ingenomen door vier deelvensters die gegevens van kwartet van de belangrijkste modules van het systeem weer te geven: e-mail, agenda, taken en Infostore.

De eerste drie panelen zal onmiddellijk vertrouwd voor iedereen die er gebruik gemaakt van een moderne productiviteit suite, terwijl de vierde is een map waarin u items kunt opslaan, met inbegrip van bestanden van uw lokale systeem. U kunt elke Infostore verzamelen alles wat je wilt, het toevoegen van items, links of tekst noemen, dus het werkt een catch-all emmer. Het biedt privacy controls en versiebeheer die automatisch nieuwe versies van artikelen wanneer ze worden gewijzigd. Yoy kan elke versie van een item in te stellen om de huidige, waardoor ze terug te draaien of door te sturen naar een willekeurige versie.

Omdat je privacy attributen voor elk item kunt instellen, kan de Infostore nuttig zijn voor het bijhouden van meerdere items en itemtypen die betrokken zijn in een multi-persoon project, bijvoorbeeld bewijzen. En wanneer gebruikers artikelen naar elkaar sturen, kunnen ze koppelingen naar documenten in plaats van grote bijlagen, bespaart bandbreedte en opslagruimte te sturen.

De andere drie belangrijke functies werken zoals je zou verwachten, met de mogelijkheid om agenda’s te delen, het opzetten van vergaderingen, zoeken, toevoegen en taken en ga zo maar door toe te wijzen. Zowel de lijst en taken contacten kunnen worden gedeeld, terwijl de gebruikers kunnen ook het opzetten van een eigen lijsten en taken.

Het grootste kenmerk ontbreekt in de lijst is e-mail regels of filters, waarmee u acties om e-mails op basis van hun eigenschappen toe te wijzen. Echter, Open-Xchange zegt dat het werkt op deze, en dat de functie zal worden in de eerste service pack.

De Ajax-gebaseerde interface ondersteunt slepen en neerzetten, zodat u e-mails op te trekken naar een nieuwe map, bijvoorbeeld. Het maakt het ook andere functies die u misschien niet verwachten van een web-based applicatie, zoals auto-complete en contextgevoelige menu’s. De auto-refresh betekent ook dat het uitzicht huidige blijft.

Er is echter een webbrowser onvermijdelijk beperkt in zijn integratie met het Windows-bureaublad in vergelijking met een lokaal-run applicatie, dus het is niet mogelijk om items uit het bureaublad slepen naar de Infostore, bijvoorbeeld. Dit nadeel moet afgewogen tegen de voordelen van een web-based applicatie, zoals het wereldwijde bereik.

Een laatste punt is datumformaten: het programma maakt gebruik van de VS alleen worden geformatteerd, die voor velen slechts een lichte irritatie, dit zou meer vervelend voor degenen die minder vertrouwd zijn met hen te bewijzen, dat wel.

Beperkte mogelijkheden; Het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep voor dit pakket. Volgens Open-Xchange, het is gericht op organisaties die willen een volledig op zichzelf staand out-of-the-box oplossing. Iets dat zal eenvoudig te installeren en voer zonder gedoe. Open-Xchange Server 5 [de onderneming product] is gericht op klanten met de integratie en op maat gemaakte eisen, een meer aangepaste oplossing voor hun meer diverse behoefte ‘fit.

Met andere woorden, er een of twee ontbrekende functies. Hoewel je krijgt 20 licenties voor de Outlook-integratie product, OXtender voor MS Outlook, waarmee u toegang tot Open-Xchange Express gegevens van een Outlook-client, kunt u informatie niet rechtstreeks via Samba, Linux-versie van Windows netwerken; noch is het mogelijk om informatie rechtstreeks vanuit Microsoft Exchange migreren.

Dat gezegd hebbende, is dit een uitstekend product. Het doet wat het zegt op het tin: het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en is daarom geschikt voor organisaties zonder een constante toegang tot technici. Dergelijke organisaties hoeven niet klein te zijn: op basis van Open-Xchange, “het product is gericht op de een bereik van 20 tot 250 gebruikers, met het testen in te gaan op de duizenden gebruikers. De meeste van de grenswaarden afhankelijk van de specificatie van de gekozen hardware waarop het systeem actief ‘zijn.

Hoewel het niet big-company functies, zoals de cross-platform domeincontroller opgeschept door de full-blown product, Open-Xchange Express Edition is een stuk goedkoper dan Microsoft Exchange en veel gemakkelijker en sneller te installeren zelfs dan Small Business Server 2003, Microsoft’s bod voor deze markt. En zijn open-source roots betekenen dat de gegevens worden opgeslagen in een MySQL database die, in tegenstelling tot Microsoft’s product, betekent dat uw gegevens is gemakkelijk bereikbaar met andere applicaties, indien nodig.

Als je een klein of middelgroot bedrijf, Open-Xchange Express Edition is de samenwerking support systeem dat u nodig hebt. We vonden het robuust en eenvoudig te gebruiken, waardoor weinig training nodig. De volgende versie zou nog beter zijn.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop