Panasonic PT-LW80NTE recensie

Ondanks die lijden aan een lelijke buitenkant en lucklustre inputs, de Panasonic PT-LW80NTE projector produceert heldere en kleurrijke beelden.

Ontwerp; Panasonic unexcitingly genaamd PT-LW80NTE wordt niet winnen van een schoonheidswedstrijden. Deze machine is grijs, boxy en groot.

Input opties op deze projector zijn niet erg interessant, maar acceptabel. U zult twee VGA-poorten, een inmiddels verouderde seriële poort, een composiet-poort en een S-Video-poort te vinden. Er zijn ook twee in / out 3,5 mm audio-aansluitingen.

Echter, zoals wij het zien, projectoren zijn als nachtclubs, kerstcadeautjes en goede wijn – het is wat er in zit dat telt.

Kenmerken; De PT-LW80NTE is een LCD-projector, die over het algemeen betekent dat goede kleuren en slecht contrast in vergelijking met zijn belangrijkste rivaal, DLP. Als u een duivel voor filmkwaliteit bent, raden we je met een DLP. Echter, meer recentelijk de twee concurrerende technologieën steeds geconvergeerd in termen van kwaliteit.

Een voordeel van LCD-projectoren is dat ze produceren mooie heldere kleuren, en onze tests met DisplayMate Multimedia Edition aan te geven dat de PT-LW80NTE dat doet precies dat. Evenals de Toshiba TLP X200, een 3LCD projector, de projector PTLW80NTE lijdt zwakke groene reproductie vergeleken met blauw en rood.

Een ander nadeel van LCD’s is dat ze moeite hebben om echt zwart, een kwestie die voert over naar TV’s en beeldschermen te produceren. Dit komt omdat LCD schermen permanent verlicht en gebruik kleine gepolariseerde moleculen aan deze backlighting blokkeren zwart te produceren. Zie het als het tekenen van een gordijn over een klein licht om een ​​zwarte pixel te produceren.

Het netto effect is dat de zwarten komen kijken als een erg saai grijs. Hoewel Panasonic heeft geen lijst van de contrast ratio van deze projector, DisplayMate testen suggereren dat het waarschijnlijk minder dan 1000 zijn: 1, die is niet groot.

Terwijl wij waren teleurgesteld door de zwarten en contrast op het PT-LW80NTE, konden we niet vergeten dat projectoren zijn net als Jedi. Wat ze missen aan de donkere kant, hebben ze de neiging te maken aan de lichte kant.

Op 3200 ANSI Lumens, de PT-LW80NTE is heel helder. Projectoren niet veel helderder te krijgen, tenzij je een eigen bioscoop, of wilt u de prijs van een kleine auto te betalen. Bovendien, ondanks dat zo helder, de PT-LW80NTE lijkt niet te heet te worden, noch is het bijzonder luidruchtig. Beide functies geliefd deze projector voor ons.

Verdict; We zijn gemengde over de PT-LW80NTE. Bij AU $ 2529, het is niet goedkoop, en de reeks van legacy-poorten en het ontbreken van een luxe functies, zoals draadloze niet opstapelen in haar voordeel. Echter, PT-LW80NTE doet het belangrijkste recht – het produceert een groot beeld.

Panasonic geeft de levensduur van de lamp op 3000 uur, met een vervangingswaarde van AU $ 450, waardoor de exploitatiekosten bij 15 cent per uur. Zakelijke projectoren komen zo laag als 8 cent, en kan meer dan 30 cent, wat betekent dat de PT-LW80NTE is gemiddeld in termen van exploitatiekosten.

Over het algemeen maakt deze Panasonic PT-LW80NTE een betrouwbare, als onopvallend zakelijke projector.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop