PC en tech leveranciers tonen hun spullen bij grote BETT2015 in het Verenigd Koninkrijk

Microsoft trok drukte op BETT2015; Photo by Jack Schofield; Er was veel nieuwe en interessante dingen op de jaarlijkse BETT onderwijs en opleiding technologie show, die gisteren (zaterdag) in het centrum van Excel in de Londense Docklands gesloten – veel te veel aan te gaan in één post. Echter, het was een goede plek om trends, zoals een groeiende interesse in 3D printing spotten, en de handen op de producten die ik niet eerder had gezien lag.

De educatieve technologie markt is natuurlijk niet hetzelfde als de consumenten- en zakelijke markt, al zijn er overlappingen. Afgaand op wat er op de tribunes, en chatten met standhouders, Microsoft Windows 8.1 is het vinden van genade in Britse scholen, met een 2-in-1-laptops zijn vooral populair voor het verstrekken van zowel de laptop en tablet functionaliteit. (Dit zegt niets over wat scholen daadwerkelijk gebruik maakt van vandaag.) Er was ook belangstelling voor Chromebooks, maar deze groeien van een zeer laag niveau.

Het was onmogelijk om te raden hoe goed Google Android en Apple iPad tablets aan het doen zijn. Er waren zeker veel Android-tabletten op de stands van de verschillende pc-fabrikant, maar misschien waren er meer gevallen en gadgets voor iPads. Deze omvatten de interessante Osmo, waardoor nieuwe invoermethoden.

Hoe dan ook, LearnPad was de meest prominente tablet leverancier, met een speciale onderwijs-georiënteerd systeem dat zelden noemt het besturingssysteem dat het gebruikt. Echter, het uit te voeren Adobe Flash, die vereist veel, zo niet de meeste onderwijssoftware. Dit is een belangrijk gebied waar zowel Microsoft Windows en Android hebben de rand op iPads, een ander is de prijs.

LearnPad De tabletten worden geleverd met een kindvriendelijke interface, een verzameling van educatieve software en een management systeem waarmee leraren te bekijken en controle (load, pauze, vergrendelen etc) een klas vol tabletten. Het bedrijf biedt ook een scala van apparaten van de goedkope en vrolijke £ 99 Decimo, met zijn 6-inch scherm, de £ 399 21,5-inch Folio 2 “desktop tablet”, beide gelanceerd op de show. De Folio 2 is een 10-punts touch tablet ontworpen voor gezamenlijk werk, en wordt geleverd met een toetsenbord en muis.

LearnPad was een finalist in vijf verschillende categorieën van de BETT Awards, en won een: ICT Exporteur van het Jaar. Het bedrijf lijkt opvallend goed te hebben gedaan in een zeer korte tijd. Het was bijna onbekend bij BETT2012 in Olympia, toen ik pakte de eerste LearnPad Android-tablet uit “Cardiff-based Avantis” (BETT 2012: Educatieve computing gaat een stand).

Veel pc-leveranciers had grote stands. Microsoft domineerde het midden van de zaal, met een reeks van populaire lezingen, een focus op Office 365 en educatieve cloud computing, en een kleine Minecraft tentoonstelling. Andere belangrijke exposanten opgenomen Acer, Dell, Fujitsu, HP, Intel, Lenovo, Samsung en Toshiba, evenals twee meer lokale leveranciers UK onderwijs, RM en Viglen.

Acer leidde met zijn aantrekkelijke Klik aanbod van converteerbare, 2-in-1 laptops in klein-achtig scherm maten, maar ook lanceerde twee Chromebooks met “verbeterde duurzaamheid” – versterkte covers en scharnieren. De C740 heeft een normale 11,6-inch scherm, terwijl de C910 is een beetje van een monster met een 15,6-inch display. Acer toonde ook de Aspire R13 met een roterende scherm, en produceerde een groot Vine stroom met verschillende BETT2015 mensen en producten, waaronder Sir Ken Robinson, die een lezing en een boek-ondertekening gaf.

Op de Fujitsu stand, de niet-nieuwe Stylistic Q584 Windows tablet trok mijn aandacht toen de demonstrator liet het in een tank van het water: het is niet alleen robuust, maar stof- en waterdicht. De Q584 is vastgemaakt toetsenbord is ook roman in dat de rug dia’s uit om extra stabiliteit. Maar dit apparaat is duur voor het onderwijs, en nog veel meer van een corporate product.

Onbekend Toshiba prototype 2-in-1, Foto door Jack Schofield; De Toshiba stand werd gekenmerkt door een prototype 2-in-1 met een 8.9in scherm met, ongewoon, een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Toshiba zei dat de keyboard dock zou een extra batterij omvatten, maar dat zij niet het definitieve ontwerp en de fabricage beslissingen had gemaakt. Klein en licht, groot scherm, goed toetsenbord, lange levensduur van de batterij: het is precies het soort van wat ik zou kopen.

Toshiba onthulde ook de bedrijfsgerichte Portégé Z20T-B, een 2-in-1 Windows 8.1 Ultrabook met een Broadwell Core-M processor. De Z20T-B heeft een 12,5-inch 1920 x 1080-pixel touchscreen met een digitizer optie en het toetsenbord batterij verlengt de levensduur van de batterij van 9 uur tot 17,5 uur. Dat is twee dagen, zo niet meer, wat goed is voor een dunne (21mm) en licht (1.51kg) laptop.

Met de programmering nu steeds een verplicht vak in het Verenigd Koninkrijk de scholen, het was ook interessant om de Fuze, een programmeerbare computer aangedreven door een Raspberry Pi te zien. Het (opzettelijk) brengt herinneringen terug van de Acorn BBC Micro, dat moest de Britse programmering in de vroege jaren 1980 te onderwijzen, en die werd de standaard computer in scholen. Vandaag de dag, de belangrijkste erfenis is het Acorn ontworpen ARM-processor gebruikt in de meeste smartphones.

De Fuze wordt geleverd met Basic, Python en Scratch voor het onderwijs programmering, plus Minecraft en een aantal gratis spelletjes. De add-ons zijn onder andere een robotarm kit, soldeer-less breadboards voor de elektronica-projecten, en diverse Project Cards. De meeste kinderen tegenwoordig zie niets anders dan verzegelde dozen. De Fuze is de toegangspoort tot een wereld van analoge en digitale sensoren en schakelaars die was vrij veel achtergelaten tijdens de massale consumerization van IT. Elke school moet minstens één hebben.

FUZE stand op BETT2015 met computers op basis van de Pi Raspberry; Foto: Jack Schofield

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze