Plan om fiscale internetverkeer in Hongarije ziet demonstranten de straat op

Hongarije is van plan om de belasting internetverkeer vanaf het begin van 2015, blijkt uit een dinsdag aan het parlement ingediende wetsvoorstel.

Het wetsontwerp bepaalt dat ISP’s 150 forint (€ 0,49) zal betalen voor elke gigabyte aan dataverkeer over hun netwerk. Hongaarse autoriteiten hebben gezegd dat ze zullen ervoor zorgen dat de nieuwe belasting zal worden betaald door alleen ISP’s, in plaats van internet gebruikers zelf.

In hoorzittingen en op Twitter, binnenkomende digitale commissarissen van de EU reageren op grote vragen.

De wetgeving wordt geconfronteerd met harde kritiek van zowel consumenten als bedrijven, en een straat protest tegen het wetsvoorstel is gepland voor later deze week. Een ‘internet tax’ zal Hongarije terug te sturen naar de jaren 1990, oppositie E-PM alliantie van het land zei in een verklaring.

Andere critici zeggen dat het plan zou de economische ontwikkeling van Hongarije belemmeren, de vrijheid van de pers en bloggers te verminderen, en verdere economische verschillen binnen de bevolking te verhogen, de Budapest Business Journal verslagen.

In zijn huidige vorm, heeft het wetsontwerp een maximum bedrag dat een ISP zal betalen, volgens de Wall Street Journal. Toch heeft de Hongaarse economie ministerie stelde dat de overheid een pet kan opleggen.

minister van Economie Mihaly Varga zei in een persconferentie dat de nieuwe fiscale jaaromzet van 20 miljard forint (€ 65 miljoen) zal genereren.

Internetverkeer vorig jaar in Hongarije was ongeveer 1170000000 GB, een hoeveelheid gegevens die een omzet van 175.000.000.000 forint per jaar (€ 570m) zou maken zonder een cap, volgens adviesbureau eNet. In dezelfde periode van tijd, de internet service sector had een omzet van 164.000.000.000 forint, het Centraal Bureau voor de Statistiek constateert.

“Wij vinden het praktisch om een ​​bovengrens in te voeren op dezelfde manier en dezelfde orde van grootte die toegepast op de voice-gebaseerde telefonie voorheen,” de regerende Fidesz partij groepsleider parlementaire Antal Rogan vertelde Reuters.

Het land de grootste telecommunicatiebedrijf Magyar Telekom alleen kon uiteindelijk betaalt 10 miljard forint (€ 32,5 miljoen) per jaar als dit wetsvoorstel komt niet met een pet, analisten bij Equilor Securities vertelde de publicatie. De dochteronderneming van Deutsche Telekom naar buiten is gekomen in verzet tegen het wetsvoorstel, zegt dat het moet worden ingetrokken omdat het van invloed op dienstverleners, particulieren, bedrijven en de publieke sector, aldus de WSJ.

Het plan van de regering om elke gigabyte internetverkeer belasten schudde de Boedapest Stock Exchange. Budapest Business Journal meldt dat aandelen in Magyar Telekom, een meerderheidsbelang eigendom is van Deutsche Telekom AG, verloor 4,02 procent op woensdag en bereikte HUF 334, een meer dan vier maanden tijd.

Hongarije heeft al een belasting op telefoontjes en sms-berichten, maar het maximale bedrag betaald wordt afgetopt. Particulieren betalen een maximum van 700 forint (€ 2,27) per maand, terwijl bedrijven hebben een 5000 forint (€ 16,26) te beperken, volgens Reuters.

Eerste ontwerp van de ‘Internet Bill of Rights’ onthuld in Italië, netneutraliteit en naakt celebrity selfies: Bent Europa’s digitale uitdagingen in veilige handen; EU gaat netneutraliteit wet, stemt tot eind throttling, ter plaatse te blokkeren; Tech reuzen vechten voor netneutraliteit

Het wetsontwerp heeft verzet van consumenten en bedrijven opgesteld. Een protest is gepland op zondag, in Boedapest, met 24.000 mensen al aanmelden bij te wonen op Facebook.

Hongarije IT, communicatie en elektronica Enterprise Association (IVSZ) vroeg de regering om het plan te zeggen dat de belasting voor de ontwikkeling van de internet-infrastructuur zou belemmeren door het hele land te annuleren, Budapest Business Journal verslagen.

“De echte verliezers van het internet belasting zijn niet de internet bedrijven, maar hun klanten, gebruikers en alle Hongaren die zou nu toegang krijgen tot de diensten die zij veel duurder, of in een extreem geval hebben gebruikt, helemaal niet,” zei de groep.

Krisztina Rozgonyi, het voormalige hoofd van de Hongaarse telecommunicatie regelgevende instantie, lid van de demonstranten en zei dat “de huidige regering zet haar beleid van toenemende ongelijkheid, het belemmeren van sociale mobiliteit, en het zetten van een leiband op creatieve industrie, democratische bewegingen en mensen die waarde hechten aan vrijheid van meningsuiting “.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

netneutraliteit

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken