Plantronics M3000 recensie

Heeft u een Bluetooth mobiele telefoon die de headset of Hands-free profielen ondersteunt? Als je dat doet, dan is de Plantronics M3000 – een Bluetooth-headset die draadloos werkt binnen 10 meter van uw mobiele telefoon – zou kunnen zijn voor u. Als u overweegt een dergelijke stap, de belangrijkste factoren zijn: het ontwerp (is het comfortabel om te dragen, ziet het er stom?), De functionaliteit (hoe gemakkelijk is het om te maken, te ontvangen en te manipuleren oproepen?), En de prestaties (hoe goed is de geluidskwaliteit, hoe lang gaat de batterij mee?). We vinden dat de M3000 scoort goed in een aantal, maar niet alle, van deze gebieden.

Ontwerp, De M3000 is een langwerpig eivormig meet net iets minder dan 8 cm lang en 3 cm taps toelopend naar ongeveer 1 cm breed, het is net iets minder dan 3 cm dik, waar de spreker zich bevindt, weer taps toelopend tot ongeveer een centimeter aan het eind, waar de noise-cancelling microfoon woont. Dat is nogal een omvangrijk eenheid op te hangen aan uw oor (twee earloops worden geleverd, een grote en een kleine), en er is geen ontkomen aan het feit dat je kijkt flauw belachelijk bij het dragen van het. Erger nog, het is niet bijzonder comfortabel om te dragen voor langere tijd, en Plantronics moet een poging om de grootte en het gewicht van toekomstige modellen te verminderen, Out of the box, is de M3000 ingesteld voor gebruik op het rechteroor. Aan configureren voor het linkeroor, moet u de oorlus unclip, draai het om, en plaats het,. het gezicht van de M3000 heeft een call control-knop en een LED die groen of rood, of afwisselend groen en rood, afhankelijk gloeit van de omstandigheden. Op de naar voren gerichte zijde van het apparaat is een kleine power-on / mute knop en een volume omhoog / omlaag rocker. De achteren gerichte zijde draagt ​​de poort voor de AC-adapter. Alle controles zijn herkenbaar door aanraking, hoewel de mute-knop kan moeilijk bewijzen in een haast om te lokaliseren.

Installatie en configuratie; Zodra de M3000 is opgeladen met behulp van de meegeleverde AC-adapter (Plantronics adviseert een overnachting in rekening brengen sessie de eerste time-out, maar de daaropvolgende oplaadbeurten 90 minuten of zo moet nemen), moet u deze koppelen aan de telefoon (die uiteraard moet hebben Bluetooth ingeschakeld). Je maakt de M3000 vindbaar door andere Bluetooth-apparaten door op de call control en volume knoppen voor een paar seconden, tot de LED knippert groen en rood afwisselend. U vindt dan de M3000 met uw Bluetooth-telefoon, voert u een wachtwoord (vier nullen) indien nodig, en je bent klaar. Dit alles werkte prima met onze test mobiel, een Ericsson T68.

Kenmerken; basisfunctionaliteit De M3000 is eenvoudig. Om een ​​inkomend gesprek via de headset te beantwoorden, u wachten tot het overgaat en druk vervolgens op en laat de call control-knop. Dezelfde actie zal een gesprek van uw mobiele telefoon om de headset, en ook een gesprek te beëindigen. U kunt bellen via de headset met behulp van voice dialing starten, als uw mobiele ondersteunt. Al deze basisfuncties werkte prima op onze T68;. Als je mobiele telefoon de handsfree Bluetooth-profiel ondersteunt, een aantal extra functies zijn beschikbaar. U kunt een telefoontje terug naar de mobiele te dragen van de headset door te drukken en vasthouden van de call control-knop voor een paar seconden. Dezelfde actie zal een inkomende oproep weigert, terwijl twee keer op de call control-knop wordt het laatste nummer opnieuw te kiezen. Helaas geen van deze extra functies gewerkt aan onze T68.

Uitvoering; Audio kwaliteit, duidelijk een belangrijke overweging, is goed: de headset kan leveren veel volume, en bel ontvangers gerapporteerd over het algemeen fatsoenlijk geluid dankzij ruisonderdrukkende microfoon van het toestel. Dat gezegd hebbende, als je buiten in de winderige omstandigheden bent, kan uw correspondenten moeite om je uit, maar dat is geen probleem uniek is voor de M3000,. Levensduur van de batterij is een ander pluspunt. Plantronics beweert 8 uur gesprekstijd en 200 uur standby-tijd, en hoewel we niet de oude aanspraak heeft op de proef gesteld, zeker niet moeten we de M3000 meer te laden dan een keer per week.

Conclusie; Voor zover functionaliteit en prestaties gaat, de M3000 is een winnaar. Waar het naar beneden valt, is echter op zijn ontwerp: het is gewoon te groot en zwaar om comfortabel te zitten op het oor. Je zou weg te komen met het thuis of op kantoor, maar we vermoeden dat weinig mensen zullen de voorkant om te wandelen en te praten in het openbaar met deze auditieve aanhangsel hebben.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop